Top

Urban Jungle

blog Urban Jungle plaid groengepubliceerd op: 11-10-2016
Deze blog is geschreven door Kim Lembrechts van Stijllink


Urban Jungle, de trend zet zich voort!


Inderdaad, zoals de titel al aangeeft is het geen nieuwkomer voor je interieur, deze groene trend. De afgelopen tijd zagen we de invloed van botanische prints en het gebruik van groen al sterk opkomen in huis. Volgens de trendwatchers zet de trend door en blijft Urban Jungle nog wel even te zien in onze huizen. De botanische prints zijn overal in huis gespot; in de badkamer, op het beddengoed, als zitting van een eetkamerstoel, in kussens, op servies en ga zo maar door.

foto

De term Urban Jungle


Urban betekent letterlijk 'stedelijk' en dat staat dus ver af van Jungle, het groene, de natuur. Maar misschien is het contrast tussen stedelijk en groen wel net het spanningsveld waar ze met deze trend naar op zoek zijn. De behoefte om meer groen in huis te halen is groot. We zitten, zeker in het najaar en de winter, veel binnen en zien dan weinig natuur. De grillige vormen en het natuurlijke van groen is een mooie verzachting en spannend contrast tegen de strakke, cleane architectuur die de laatste jaren in veel huizen is toegepast.

foto


Planten in huis


Durf jij het aan om een muur te behangen met een jungle print? Het resultaat is zonder twijfel erg indrukwekkend. Maar er zijn ook andere manieren om de natuur meer in huis te halen. Door gebruik te maken van een paar leuke kussens op je bank zet je ook de juiste toon. Zet je bank iets van de muur af en maak daardoor plaats voor een frisse kamerplant of zet een hoekje vol met meerdere planten bij elkaar.
In plaats van het behang kun je je ook op een andere manier concentreren op je muren. Ga op zoek naar een aantal mooie prenten of foto's. Lijst ze mooi in of hang ze nonchalant met wat tape aan de muur. Doe dit boven een kastje of tafeltje met daarop ook wat planten en je blikvanger is klaar.

foto

Heb je een tekort aan ruimte in je huis maar wil je wel lekker in het groen zitten? Helemaal hip zijn de hangende planten in een macramé houder. Of zet een aantal planten op een sierkastje eventueel onder een glazen stolp. Zo maak je een soort van minituintje dus!

foto


Het allermooiste is dat je met deze trend eigenlijk niet fout kan gaan. Wat je ook mixt met elkaar, de rust en vaak de eenvoud die erdoor ontstaan is het perfecte thuiskomen! Dit komt met name door het gebruik van de vele groentinten, die altijd bij elkaar passen en een rust uitstralen.

foto

Deze blog is geschreven door onze gastblogger Kim Lembrechts. Kim Lembrechts heeft ook haar eigen website: Stijllink. Kim is Belgische en woont nu in Nederland. Ze is moeder van 3 kinderen. Kim haalt haar energie en plezier uit het samenwerken met anderen om zo gezamenlijk tot een verrassend en mooi resultaat te komen. Je kunt Kim ook volgen op haar inspirerende Facebook pagina.

foto


Zin in nog meer inspiratie voor je huis?