Top

Kussens en plaids op een grijze bank

blog grijze bank plaids kussens

Kussens en plaids voor op een grijze bank


Sinds vorige maand hebben we een nieuwe bank. Heerlijk en dat werd wel tijd ook. De vorige was behoorlijk toegetakeld door de katten en hij begon ook nog eens erg door te zakken. We hebben er een tijdje een grand foulard op gehad. Een goede oplossing voor als je bank wat versleten is en je nog geen nieuwe wil kopen. Maar we hadden de bank al best lang dus hoogste tijd voor een nieuwe. Dus op zoek naar een mooi nieuw exemplaar. Na lang zoeken en bij veel winkels langs vonden we 'm bij Loods5. Ik wilde graag donkergroen maar de bank in ons favoriete model was er niet in die kleur, dus het werd heel saai grijs. En een hoekbank. Een hoek omdat dat het beste past bij de vorm van onze woonkamer. Terwijl ik het liefst een gewone bank had gewild, maar dat paste dus echt niet.
En dan over de kleur. Het schijnt overigens dat 70% van de mensen een grijze bank heeft. En dat is niet voor niks. Want ondanks dat saaie en veilige, kun je met grijs eigenlijk alle kanten op. Grijs is er in vele varianten, van heel lichtgrijs tot bijna zwart antracietgrijs. En zo'n grijze bank past altijd in je huis ook al verander je van kleur. En nog een voordeel, alle kleuren passen er op en erbij. En dus kan je helemaal los gaan met mooie kussens en zachte plaids. En daarin wellicht de variatie gaan zoeken.

grijze bank rode plaid kussens


Kussens in de kleur van het seizoen


Dus met een grijze bank als basis speel je op safe en kun je nog eens wisselen van kleuren voor er op. Kies bijvoorbeeld voor een look passend bij het seizoen. Dan ga je voor pasteltintjes of frisse zeekleuren voor een zomersfeer en kies je voor warmte en wat diepere kleuren voor het najaar en de winter. Kies in de winter bijvoorbeeld voor een warme rode plaid op je bank. Het merk Elvang heeft een mooie pruim kleur maar ook een mooie oranje pompoen variant. Lekker fel maar ik hou er van, dus combineer rood eens met wat roze kussens. Maak het geheel af door de kleuren terug te laten komen op andere plekken in je woonkamer, een schaal kleurrijke kaarsen, een schilderij of een mooie pot met een plant. Ook kies je in de winter voor warme wollen stoffen. Neem een lekkere gebreide plaid.
In de zomer ruil je je winterse kleuren in voor een zomerse look. Ga dan voor een katoenen plaid die je of helemaal over je bank trekt of gebruikt als woonplaid.
En wil je het toch liever rustig houden en niet zo veel kleur, kies dan eens voor grijze kussens. Helemaal niet saai als je verschillende tinten grijs met elkaar combineert.
Of combineer natuurtinten, die ze je bijvoorbeeld veel bij het merk House in Style, met je grijze bank. Ook Knit Factory heeft mooie rustige tinten in het assortiment.

grijze kussens Moyha


Kies voor een warme plaid


Ook een plaid mag natuurlijk niet ontbreken op je bank. Ik heb zelf drie plaids op de bank liggen, niet zo gek met mijn webshop. Een warme dikke mohair, favoriet bij onze kat Sien, een stoere grafische deken van merinowol en een dunnere lamswollen plaid. Elke avond trek ik er wel een lekkere plaid bij. Ik ben een koukleum dus voor mij zijn plaids ideaal.

grijze bank gele plaid kussens


De bank staat nu even en we zijn er erg blij mee, ondanks dat wat saaie grijs:-). Dus een grijze bank: Rustig (niet saai dus) en een fijne uitnodiging om jouw favoriete kleuren en stijl lekker te kunnen toepassen. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en natuurlijk dat je je bank combineert met een product uit onze webshop ;-).

grijze bank rode kussens plaid
gepubliceerd op: 23-09-2016

Nog meer inspiratie