Top

Cosy home

blog over een gezellig huis in het najaar
gepubliceerd op: 25-11-2016
Deze blog is geschreven door onze gastblogger Lotte PoelCosy home


Iedereen pinkt toch een traantje weg als de zomer eenmaal voorbij is. Dit jaar hadden we erg veel geluk met een prachtig nazomer. Als we er eenmaal overheen zijn dat de zomer ons land echt heeft verlaten, omarmen we de herfst met beide armen. We gaan helemaal los in huis om het gezellig en warm te maken. Ik ben niet van mijn hele huis omgooien maar met een paar simpele accessoires maak ik al snel een gezellig sfeertje in huis.

Kussens


Ik vind het heerlijk in de herfst dat er lekker wat kussens op de bank liggen, het staat super gezellig en met de koude gure dagen is het dan zo fijn om warm op je bank weg te kruipen.

bank kussens plaid najaarshuis gezellig

Ik doe ook nooit kussenhoesjes of kussens weg. Als je het najaar in gaat wil je vaak een heel ander sfeertje hebben in huis dan in de zomer. In de zomer wil je lekker luchtige stoffen en felle kleurtjes, in de herfst en winter daarentegen zijn warme en/of donkere kleuren mooi. Met een paar, in mijn geval blauwe kussens kun je snel dat sfeertje creëren.

kussens blauw bank


Plaid


Als het weer kouder wordt komen de plaids en bontjes tevoorschijn. Je kruipt ’s avonds heerlijk weg onder je plaid of leest in je favoriete tijdschrift in een stoel met zo’n fijn bontje. Zo'n plaid van Knit Factory bijvoorbeeld staat hoog op mijn verlanglijstje.

kasjes aan gezellig huis

Ook hier kies ik voor blauw. Heerlijk een blauwe plaid, dat geeft direct warm en gezellig sfeertje aan je huis. Dit in combinatie met een hoog polig vloerkleed zijn je voetjes ook lekker warm.

kleed warmte najaar huis gezellig

Maak het ook voor jezelf gezellig in huis en niet alleen als er visite komt. Het is dan fijn om thuis te zijn en het geeft een ontspannen sfeertje aan je huis. Vooral in de tijden dat iedereen maar druk, druk, druk is. Niks is fijner dan in een gezellig huis thuis komen of thuis te zijn.

Kaarsjes


Een simpel ding om het gezellig te maken als je thuis bent is om kaarsen en waxinelichtjes aan te steken. Wat gaan er veel waxinelichtjes en kaarsen bij mij doorheen. Zo gauw de dagen korter worden begin ik al vroeg met aansteken hiervan.

blog gezellig huis najaar

Combineer kaarsen met waxinelichtjes en maak er groepjes van. Zo gauw het schemer wordt of de dagen echt grauw zijn steek je ze aan en je bent direct ontspannener. Het geeft zo’n gezellig sfeertje in je huis en als er vrienden of familie komen oogt het uitnodigend.
Met kleine dingen kun je al snel een gezellig huis creëren, wat klaar is voor de herfst en winter. Voor mij mogen de donkere dagen dan ook nog wel even blijven!

Liefs xx,
Lott.

Lotte Poel heeft haar eigen blog vol inspiratie voor je interieur. Je kunt haar ook volgen op haar Instagram account.

Zin in nog meer wooninspiratie?


Heb je na het lezen van deze blog ook zin om lekker met je interieur bezig te zijn? We hebben een e-boekje uitgebracht vol leuke tips voor het najaars- en winterseizoen 2016/2017. Je krijgt dit boekje gratis! Klik op het plaatje:

e-book interieur inspiratie

Zin in nog meer wooninspiratie?