Top

Alle wollen plaids

Wollen plaids zijn heerlijk warm en comfortabel. Er zijn plaids van verschillende wolsoorten elk met hun eigen eigenschappen. Ze zijn allemaal duurzaam, vuil afstotend en lekker warm.

Wollen plaids


Wollen plaids zijn altijd heerlijk warm. Kruip er lekker onder als je op de bank zit en je hebt het heerlijk warm. De verwarming kan zelfs een graadje lager. Daarnaast maken ze je bank extra knus en gezellig. Ook kun je zo’n mooie grote wollen plaid gebruiken op je bank als extra deken. De meeste plaids hebben een maat van ongeveer 130 a 140 cm breed en 180 a 200 cm lang. Een perfecte maat op je bank maar zeker ook goed te gebruiken als deken over het voeteneind van je bed. En wil je een wollen deken die helemaal over je bed past, kijk dan bij onze dekens voor eenpersoons en tweepersoons maten voor je bed.

Plaids van wol in verschillende kleuren


Bij Ookinhetpaars vind je wollen plaids in verschillende stijlvolle kleuren. Deze kleuren zijn zacht en veelal neutraal zodat ze met vrijwel iedere woonstijl kunnen worden gecombineerd. Kies voor een mooie wollen grijze wollen plaid. Of juist voor meer kleur met een gele plaid. Of ga voor meerdere kleuren, zoals de mooie plaids van alpacawol van Cascade, met een rustig streeppatroon in natuurtinten. Een ideale keuze als je van kleur in huis wisselt en voor een andere kleur kiest. Een nieuwe wollen plaid past er dan gewoon weer bij.

Lekker lang buiten zitten met een warme wollen plaid


Als je ervan houdt om ook ’s avonds nog lekker buiten te zitten dan is een wollen plaid een heerlijk woonaccessoire. Je kunt er lekker in wegkruipen tegen de optrekkende kou zodat je van de laatste zonnestralen of de invallende duisternis kunt genieten zonder het koud te krijgen. Wol ademt, wat als voordeel heeft dat ze dus ook voor een zomeravond op het terras prima bruikbaar zijn. Ook binnen krijg je het nooit te warm met wol. Het is gewoon een heel comfortabel materiaal.

Verschillende wolsoorten


Ookinhetpaars heeft dikke wollen plaids en dunnere exemplaren. Ze zijn van verschillende soorten wol. Hieronder lichten we de verschillende wol soorten, hun afkomst en belangrijkste eigenschap nader toe.

  • alpacawol: dit is wol van de alpaca ofwel berglama, heerlijk zacht en het wordt vrij dun geweven. Voelt aan als een sjaal en heeft weinig  tot geen kriebel.
  • mohair: geweven van de wol van de angorageit, super dik en fluffy in de mooiste kleuren. Uiteraard diervriendelijk en niet te verwarren met wol van konijnen. Geweven door het Ierse familiebedrijf John Hanly.
  • cashmere:  gemaakt van de wol van de Kasjmirgeit. Cashmere is de meest luxe wol die er is. Wordt daarom altijd gemengd met een andere soort wol anders wordt het onbetaalbaar. Cashmere plaids zijn heerlijk zacht.
  • lamswol: wol van het jonge schaap, zacht en veerkrachtig. Zowel wat dunner (die van John Hanly) als dikker (van Klippan) geweven.
  • merinowol: een wolsoort die veel wordt gebruikt voor kleding, omdat het ademt, goed warm houdt en nooit zweterig wordt. Voelt aan als een ouderwetse deken.
  • pure wol (scheerwol): gemaakt van schapenwol en ook deze voelen aan als de dekens van vroeger.


Wollen plaids zijn multifunctioneel


Je kunt een wollen plaid niet alleen op de bank leggen of gebruiken als je buiten wilt zitten terwijl het daar net wat te fris voor is. Een wollen plaid is ook heerlijk op je bed als extra laagje aan je voeteneind. Of gebruik hem als speeldeken voor je kind, zowel binnen als buiten. Wol is vuil afstotend en dus heeft ie weinig onderhoud nodig en hoef je 'm eigenlijk niet te wassen. Op je bank combineer je onze fraaie wollen plaids met mooie wollen sierkussens in een bijpassende of juist afwijkende kleur om er een mooi geheel van te maken.