Top

Plaids: materiaal

Een plaid van wol of van katoen


We hebben een fijne keuze uit wollen plaids en katoenen plaids.

Wollen plaids

Bij een plaid denk je vaak aan wol. Maar welke wol? Er zijn verschillende wolsoorten die onderling erg verschillend kunnen zijn in hoe ze aanvoelen. Dunner en gladder, dikker en wat steviger, soepel of wat ruiger. Soms vragen mensen: prikt een plaid of deken? Dat is lastig te beantwoorden, want dat is voor iedereen verschillend.
Iets over het gevoel van de verschillende wollen plaids: pure wol voelt als scheerwol, wat ruwer dan lamswol. Lamswol is juist heel zacht en is weer dunner geweven). Alpacawol is ook een hele zachte wol, deze wol wordt niet alleen gebruikt voor plaids maar ook om sjaals van te maken. Een alpaca wollen plais is vrij dun geweven. Mohair is fluffy, erg dik en superzacht. Van merinowol wordt ook outdoor kleding gemaakt, wegens het ademende karakter. Een merino wollen plaid is lekker dik en stevig en heel lekker warm.
Ook hebben we XL dekens, door het formaat ook goed te gebruiken als sprei, geweven van Scandinavische wol.

Katoenen plaids

Naast wollen plaids hebben we ook heel veel katoenen plaids in de mooiste kleuren. Katoen is heerlijk voor de zomer, maar ook warm genoeg om in de winter te gebruiken. De XL plaids kunnen ook heel fijn gebruikt worden als sprei op bed.