Top

Plaids: brushed mohair

Een plaid van mohair


Een plaid van mohair is super dik, erg zacht en heerlijk warm. Mohair is wol en deze wol komt van de angorageit. De geiten worden net als schapen geschoren. Mohair heeft een aantal grote voordelen die specifiek voor mohair zijn. De vacht van de angorageit is zijdezacht en erg warm. Mohair wordt gezien als een erg luxe, hoge kwaliteit soort wol. Een mohair plaid is dus erg zacht, prikt vrijwel niet en is dik en warm.
Onze mohair plaids zijn er in vele prachtige kleuren. Ze zijn dus echt een eye-catcher op je bank. En zoals gezegd, een mohair plaid is erg lekker warm. Heerlijk dus om onder te kruipen op de bank. Zo trek je 'm er snel bij als het wat kil wordt. Met een mohair wollen plaid haal je daarom een mooi maar zeker ook warm woonaccessoire in huis.
Van plaids kun je nooit genoeg hebben. Warm wollig, in blokken of ruiten en in vele mooie kleuren. Een mooie wollen plaid is je grootste vriend tijdens koelere zomeravondjes op je terras of balkon, het is een echte eyecatcher in je interieur en je gebruikt 'm overal bij als extra warmtebron! Vaak op je bank maar ook lekker in je favoriete stoel. En natuurlijk op je bed aan het voeteneind. Zo'n dekentje dat je erbij trekt als het wat koud is.
De mohair plaids worden geweven door John Hanly in Ierland in een familiebedrijf van al 4 generaties.
In elk jaargetijde gebruik je een mohairwollen plaid: 

  1. In het najaar en de winter is het goed toeven onder zo'n super zachte mohair plaid. Je komt even heerlijk tot rust met een kop thee en een goed boek. Combineer je plaid met verschillende kleuren en prints voor een bohemien interieur of ga juist voor rust en warmte wanneer je de plaid combineert met aardse tinten en natuurlijke materialen.
  2. Tijdens de zomermaanden neem je de plaid lekker mee de tuin in. Fijn loungen doe je op een comfortabele bank en daar mag zo'n heerlijke plaid natuurlijk niet ontbreken. Een paar goede kussens in je rug, boekje erbij en hoera, het grote relaxen kan beginnen!

Onderhoud mohair plaid


Wol, dus ook mohair, is een natuurproduct en heeft van nature vuil afstotende eigenschappen. Dat betekent dat je weinig onderhoud hebt aan je mohair plaid. Hij wordt niet snel vuil. Je kunt de plaid af en toe even buiten laten luchten, niet in de regen maar wel bij bijvoorbeeld wat vochtig/mistig weer. Dat is ei weer heerlijk fris. Mocht het echt nodig zijn, bijvoorbeeld omdat er wat overheen gegaan is, dan de plaid laten stomen. Zo heb je jarenlang plezier van je plaid.