Top

Plaids: brushed mohair

Een plaid van mohair


Een plaid van mohair is super dik en erg zacht. Mohair komt van de angorageit die net als schapen wordt geschoren. De vacht van de angorageit is namelijk zijdezacht en erg warm. Mohair wordt gezien als een erg luxe, hoge kwaliteit soort wol.
Deze mohair plaids zijn er in vele prachtige kleuren, echt een eye-catcher op je bank. Daarnaast zijn deze mohair plaids heerlijk warm om onder te liggen. Gebruik m op de bank, buiten op het terras of aan het voeteneind van je bed. Zo trek je m er snel bij als het wat kil wordt. Met een mohair plaid haal je daarom een mooi maar zeker ook warm woonaccessoire in huis.
Van plaids kun je nooit genoeg hebben. Warm wollig, in blokken of ruiten en in vele mooie kleuren, je kunt er alle kanten mee op. Een mooie plaid is je grootse vriend tijdens koelere zomeravondjes op je terras of balkon, het is een echte eyecatcher in je interieur en je legt 'm ook zo aan het voeteneind van je bed als extra warmtebron!
De mohair plaids worden geweven door John Hanly in Ierland in een familiebedrijf van al 4 generaties.  

  1. Tijdens de zomermaanden neem je de plaid lekker mee de tuin in. Fijn loungen doe je op een comfortabele bank en daar mag zo'n heerlijke plaid natuurlijk niet ontbreken. Een paar goede kussens in je rug, boekje erbij en hoera, het grote relaxen kan beginnen!
  2. In het najaar en de winter is het goed vertoeven onder zo'n super zachte mohair plaid. Je komt even heerlijk tot rust met een kop thee en een goed boek. Combineer je plaid met verschillende kleuren en prints voor een bohemien interieur of ga juist voor rust en warmte wanneer je de plaid combineert met aardse tinten en natuurlijke materialen.


Mix en match met een mohair plaid


Onze plaids van mohair worden (diervriendelijk) gemaakt van de zachte vacht van de Angorageit. De wol die van dit geitje afkomt kennen wij als mohair. Kenmerkend voor deze wol is dat het ontzettend warm en zacht is en daarnaast heeft het en prachtige zijdeachtige glans. Onze plaids komen van het Ierse familiebedrijf John Hanly. Een mohair plaid van John Hanly kenmerkt zich door de prachtige kleuren.

Onderhoud plaid van mohair


Wol, dus ook mohair, is een natuurproduct en heeft van nature vuil afstotende eigenschappen. Dat betekent dat je weinig onderhoud hebt aan je plaid. Je kunt de plaid af en toe even buiten laten luchten, niet in de regen maar wel bij bijvoorbeeld wat vochtig/mistig weer. Mocht het echt nodig zijn, bijvoorbeeld omdat er wat overheen gegaan is, dan de plaid laten stomen. Zo heb je jarenlang plezier van je plaid.

Naast mohair zijn er nog veel andere soorten wol. Wil je meer weten over wolsoorten en hun eigenschappen, lees dan eens onze blog.
Deze mohair dekens zijn er in verschillende sprankelende kleuren. Ze geven naast warmte een kleurboost aan je interieur.