Top

Plaids: merinowol

Plaid lamswol merinowol Tulipa: okergeel
Nieuw

Plaid lamswol merinowol Tulipa: okergeel

109,95
(tijdelijk niet leverbaar)
Plaid merino: geel
11% Korting

Plaid merino: geel

117,50 105,00
(tijdelijk niet leverbaar)
Plaid merino: poederroze
11% Korting

Plaid merino: poederroze

117,50 105,00
Plaid merino: rood
11% Korting

Plaid merino: rood

117,50 105,00
(tijdelijk niet leverbaar)

Een plaid van merinowol


Een merinowollen plaid van Ookinhetpaars:
  • is heerlijk warm en zacht
  • heeft een prachtig grafisch design
  • is van diervriendelijk geproduceerde wol
  • is lekker groot, 130 cm, bij 190 cm
  • kan zelfs in de (wol)was

Echt een fijne woonaccessoire dus zo'n heerlijke merinowollen plaid. Deze dekens voor op je bank zijn geweven van merinowol. Merinowol komt van het merinoschaap. Dit schaap produceert dikke, stevige en zachte wol. De meeste merinowol komt uit Australië waar vaak niet erg diervriendelijk wordt gewerkt. De wol voor onze plaids komt echter uit Europa (Litouwen). In Europa wordt de merinowol wel op een diervriendelijke manier geproduceerd. We hebben het hier dus over een eerlijk product.
Een plaid van merinowol is naast heerlijk warm ook praktisch want je kunt 'm wassen. Doe dat dan het liefst wel in de wolwas of met de hand. Maar wol en dus ook merinowol is vuil afstotend en wordt dus vrijwel nooit vies. Wassen hoeft dus bijna nooit. Hang de plaid af en toe even buiten uit, dan is ie weer helemaal fris.


Een merinowollen plaid


Het ontwerp van deze merinowollen plaids is van Tina Ratzer, een Deense ontwerpster. Ratzer heeft met haar serie Twist a Twill naam gemaakt in het interieur design. Twist a Twill is een grafisch patroon met een leuke onregelmatigheid er in. De driehoekjes verspringen t.o.v. elkaar, echt met een twist er in dus. De plaids worden geweven in een Deense weverij Silkeborg Uldspinderi waar we ook prachtige wollen dekens van hebben. Een plaid van merino wol voelt aan zoals een ouderwetse deken die je vroeger op bed had. De plaids zijn dus lekker dik en stevig. Merinowol wordt tegenwoordig ook vaak gebruikt voor outdoor kleding omdat het goed ademt en erg veel warmte geeft.
De plaids zijn verkrijgbaar in vele mooie kleuren dus vast ook in de kleur die mooi in jouw huis past. Gebruik je plaid op de bank, als kleurrijk woonaccessoire om zo je bank op te fleuren. Maar natuurlijk is een plaid ook een fijn gebruiksvoorwerp. Lekker op de bank met een kop thee en dan lekker in je plaid cocoonen.
De plaids zijn 130 cm breed en 190 cm lang en zijn afgezet met franjes. Verkrijgbaar in een klein grafisch patroon en in een groot patroon.