Top

Plaids: merinowol

Plaid merino: geel

Plaid merino: geel

€ 117,50
Plaid merino: grijs

Plaid merino: grijs

€ 117,50
Plaid merino: groen

Plaid merino: groen

€ 117,50
Plaid merino: ijsblauw

Plaid merino: ijsblauw

€ 117,50
Plaid merino: lichtgrijs

Plaid merino: lichtgrijs

€ 117,50
Plaid merino: marineblauw

Plaid merino: marineblauw

€ 117,50
Plaid merino: poederroze

Plaid merino: poederroze

€ 117,50
Plaid merino: rood

Plaid merino: rood

€ 117,50

Een plaid van merinowol


Een merinowollen plaid van Ookinhetpaars:
  • is heerlijk warm en zacht
  • heeft een prachtig grafisch design
  • is van diervriendelijk geproduceerde wol
  • is lekker groot, 130 cm, bij 190 cm
  • kan zelfs in de (wol)was

Echt een fijne woonaccessoire dus zo'n heerlijke merinowollen plaid. Deze dekens voor op je bank zijn geweven van merinowol. Merinowol komt van het merinoschaap. De meeste merinowol komt uit Australië waar vaak niet erg diervriendelijk wordt gewerkt. De wol voor deze plaids komt echter uit Europa (Litouwen). In Europa wordt de merinowol wel op een diervriendelijke manier geproduceerd.
Een plaid van merinowol is ook praktisch want je kunt 'm wassen. Doe dat dan het liefst wel in de wolwas of met de hand. Maar wol en dus ook merinowol is vuil afstotend en wordt dus vrijwel nooit vies. Wassen hoeft dus vrijwel niet. Hang de plaid af en toe even buiten uit, dan is ie weer helemaal fris.


Een merinowollen plaid


Het ontwerp van deze merinowollen plaids is van Tina Ratzer, een Deense ontwerpster. Ratzer heeft met haar serie Twist a Twill naam gemaakt in het interieur design. Twist a Twill is een grafisch patroon met een leuke onregelmatigheid er in. De driehoekjes verspringen tov elkaar, echt met een twist er in dus. Sinds 2015 is haar nieuwe serie Focus on Twist verkrijgbaar, en uitvergrootte versie van de Twist serie. Supergrote driehoeken in een mooi patroon. De plaids worden geweven in een Deense weverij Silkeborg Uldspinderi. Een merinowollen plaid voelt aan zoals een ouderwetse deken die je vroeger op bed had. De plaids zijn dus lekker dik en stevig. Merinowol wordt tegenwoordig ook vaak gebruikt voor outdoor kleding omdat het goed ademt en erg veel warmte geeft.
De plaids zijn verkrijgbaar in vele mooie kleuren dus vast ook in de kleur die mooi in jouw huis past. Gebruik je plaid op de bank, als kleurrijk woonaccessoire om zo je bank op te fleuren. Maar natuurlijk is een plaid ook een fijn gebruiksvoorwerp. Lekker op de bank met een kop thee en dan lekker in je plaid cocoonen.
De plaids zijn 130 cm breed en 190 cm lang en zijn afgezet met franjes. Verkrijgbaar in een klein grafisch patroon en in een groot patroon.
We hebben ook een blog over de merinowollen plaids geschreven met nog meer achtergrond informatie.

Onderhoud van je merinowollen plaid


Merinowol is vuil afstotend. Je hebt dus vrijwel geen onderhoud aan je merinowollen plaid. Laat 'm af en toe buiten luchten, dat is in principe voldoende. Indien nodig kan deze plaid gewassen worden in de wasmachine, op het wolprogramma. Daardoor is het ook een ideale plaid in een huishouden met jonge kinderen of huisdieren.

Wil je meer weten over alle wolsoorten, lees het in onze blog over wol.