Top

John Hanly

Plaids uit Ierland


Het Ierse familiebedrijf John Hanly weeft als sinds 1893 wollen plaids. Op dit moment is de 4de generatie Hanly's aan het roer. Ooit begonnen in een oude molen, weven ze de mooiste producten. Een plaid van John Hanly is dus een authentiek product. Maar wel met een moderne twist. Ze hebben namelijk designers in dienst die steeds weer nieuwe mooie ontwerpen toevoegen aan de collectie plaids.
Sla zo'n lekkere wollen plaid om je heen als je op de bank zit. Dat houdt je lekker warm en voelt heerlijk knus. Daarnaast staat een plaid mooi op de bank. Gebruik je 'm niet dan leg je de plaid over de leuning van je bank of je legt 'm in een mand naast je bank. Zo pak je je plaid er makkelijk bij als je 'm nodig hebt.
De plaids van John Hanly zijn er in:
  • pure wol (als een ouderwetse deken),
  • lamswol (vrij dun geweven, valt als een sjaal),
  • mohair (dik en luchtig in de prachtigste kleuren) en
  • cashmere (heel zacht in rustige kleuren).


Een zachte wollen plaid


John Hanly weeft plaids van verschillende wolsoorten. Allemaal heerlijk zacht, warm en van uitstekende Ierse kwaliteit. De plaids zijn van pure wol, lamswol, mohair en cashmere.
Pure wol is het beste te vergelijken met scheerwol. Ze hebben het uiterlijk en gevoel van zo'n ouderwetse deken. Een plaid van lamswol is veel dunner geweven en voelt zijdezacht aan, net als een sjaal. Mohair is de dikste soort, heerlijk fluffy en zacht. Deze plaids zijn er in mooie echt sprekende kleuren. In cashmere hebben we plaids met een visgraat motief. Deze plaids bestaan uit merino met een beetje cashmere. Cashmere wordt altijd maar spaarzaam gebruikt omdat het de duurste wolsoort is die er is. Maar een beetje geeft de plaid al zijn zeer zachte uiterlijk en gevoel.

De plaids hebben prachtige kleuren en vaak de bekende Ierse ruit. Je haalt hiermee een warm en kwalitatief hoogwaardige woonaccessoire in huis! Lekker knus en warm!