Top

John Hanly

Plaids uit Ierland


Het Ierse familiebedrijf John Hanly weeft als sinds 1893 wollen plaids. Op dit moment is de vierde generatie Hanly's aan het roer. Ze zijn ooit begonnen in een oude molen aan de rivier waar ze al sinds het begin de mooiste wollen producten weven. Een plaid van John Hanly is dus een authentiek product. Maar wel met een moderne twist. Ze hebben namelijk designers in dienst die steeds weer nieuwe mooie ontwerpen toevoegen aan de collectie plaids.
Sla dus zo'n lekkere warme plaid van John Hanly om je heen als je op de bank zit. Dat houdt je lekker warm en het voelt heerlijk knus. Daarnaast staat een plaid ook mooi op de bank zelf. Gebruik je 'm niet dan leg je 'm over de leuning van je bank of in een mand naast je bank. Zo pak je je plaid er makkelijk bij als je 'm nodig hebt.
De plaids van John Hanly zijn gemaakt van verschillende wolsoorten:
  • pure wol (stoer, als een ouderwetse deken),
  • lamswol (vrij dun geweven, valt als een sjaal),
  • mohair (dik en luchtig in de prachtigste kleuren) en
  • cashmere (heel zacht in rustige kleuren).


Een zachte wollen plaid


John Hanly weeft plaids van verschillende wolsoorten. Allemaal heerlijk zacht, warm en van uitstekende Ierse kwaliteit. De plaids zijn van pure wol, lamswol, mohair en cashmere.
  • Pure wol is het beste te vergelijken met scheerwol. Deze wol geeft het uiterlijk en gevoel van een ouderwetse deken, waar iedereen vroeger onder sliep. Al deze woondekens hebben een mooi Iers ruitenpatroon.
  • Een plaid van lamswol is veel dunner geweven en voelt heel zacht en glad aan, net als een sjaal.
  • Mohair is de dikste soort, heerlijk fluffy en zacht. Deze plaids zijn er in mooie, echt sprekende kleuren.
  • Van cashmere hebben we plaids met een visgraat motief. Deze plaids bestaan uit merino met een beetje cashmere. Cashmere wordt altijd maar spaarzaam gebruikt omdat het de duurste wolsoort is die er is. Maar een beetje geeft de plaid al zijn zeer zachte uiterlijk en gevoel.

De John Hanly plaids hebben prachtige kleuren en vaak de bekende Ierse ruit. Je haalt hiermee een warm en kwalitatief hoogwaardige woonaccessoire in huis! Lekker knus en warm!