Top

Plaids: alpacawol

Een plaid van alpacawol


Zachte en niet prikkende plaids van alpacawol. Alpaca wol is afkomstig van het dier de alpaca, die ook wel een berglama wordt genoemd. De berglama komt voor in Zuid-Amerika en vooral in Peru. Alpacawol staat bekend om zijn zachtheid en hoge kwaliteit. Van deze wol wordt naast plaids ook vaak sjaals gemaakt. Dat komt omdat de wol niet prikt en heerlijk zacht aan voelt. De alpacawollen plaids zijn er in verschillende variëteiten: effen in een aantal mooie kleuren, met een zacht ruiten patroon die van donker naar licht gaat (Horizon),  met ingeweven gaatjes (Basket) en met een lijnenspel (Latitude). Van de Horizon en Latitude series zijn ook bijpassende kussens.
Het merk van deze wollen plaids is Elvang, een designmerk uit Denemarken. Elvang heeft een fairtrade keurmerk op al haar kussens en plaids.

Een alpaca wollen plaid, alle kenmerken


Een plaid van alpacawol is superzacht, warm en heerlijk soepel. Een mooi item op je bank en daarnaast natuurlijk een fijn gebruiksvoorwerp. Je slaat de plaid lekker om je heen als het wat kil is. Zo blijf je heerlijk warm en behaaglijk. Een plaid geeft daarmee echt gezelligheid en een knus gevoel aan jou en je huis. De alpacawollen plaids zijn dun geweven en voelen aan als een warme sjaal om je heen.
  • De plaids van Elvang uit Denemarken zijn allemaal gemaakt van alpacawol (net als hun bijpassende kussens trouwens).
  • Fairtrade keurmerk. Dat betekent dat er rekening is gehouden met dierwelzijn, milieu en de werknemers.
  • Verschillende motieven: effen, met een zacht ruiten patroon, met ingeweven gaatjes en met een lijnenspel.
  • Formaat: 130 cm bij 200 cm. Een heerlijke maat voor gebruik op de bank. Je past er met gemak met z'n tweeën onder.
  • Een alpacawollen plaid is vrij dun geweven, daardoor valt ie heerlijk soepel.