Top

Elvang

Kussen bordeaux, plum-cognac, Horizon, rechthoekig

Kussen bordeaux, plum-cognac, Horizon, rechthoekig

59,50
(tijdelijk niet leverbaar)
Kussen paars alpaca wol: Horizon, passion-dahlia, rechthoekig
16% Korting
Kussen paars, passion-dahlia,  alpaca wol: Horizon, vierkant
16% Korting
Kussen ruiten, blauw, alpaca wol: Latitude
26% Korting

Kussen ruiten, blauw, alpaca wol: Latitude

59,50 44,00
Plaid blauw, alpaca wol: Horizon

Plaid blauw, alpaca wol: Horizon

109,50
Plaid bordeaux, plum-cognac, alpaca wol: Horizon

Plaid bordeaux, plum-cognac, alpaca wol: Horizon

109,50
(tijdelijk niet leverbaar)
Plaid bruin, alpaca wol: Horizon

Plaid bruin, alpaca wol: Horizon

109,50
Plaid grijs, alpaca wol: Horizon

Plaid grijs, alpaca wol: Horizon

109,50
Plaid groen, alpaca wol: Horizon

Plaid groen, alpaca wol: Horizon

109,50

Elvang plaids en kussens - Natuurlijk prachtig

Elvang maakt prachtige plaids en kussens allemaal op basis van alpacawol. We geven je graag wat meer informatie over de producten en het merk Elvang. Elvang is gestart in 2003 toen de oprichters Tine en Lasse tijdens hun backpack reis door Peru in aanraking kwamen met de zachte en zijdeachtige wol van de alpaca, de berglama. Geïnspireerd door het prachtige wilde landschap en met een koffer vol lokale, handgemaakte alpacawollen plaids keerden ze terug naar Denemarken. Zo werd het merk Elvang geboren. Sindsdien maken ze een prachtige collectie alpacawollen plaids en sinds en tijd ook alpacawollen kussens.
Ieder kussen en plaid van Elvang is met evenveel liefde ontworpen in Denemarken en vervaardigd in een kleine fabriek in Peru. Er wordt op toegezien dat de werkomstandigheden goed zijn, dat werknemers een opleiding krijgen en dat ze een eerlijk loon verdienen. Ook de alpaca wol is 100% ecologisch verantwoord en Elvang heeft daarom ook officieel het fairtrade keurmerk.
Hier lees je het hele verhaal en meer achtergrond van Elvang.

Elvang: kussens en plaids van Deens design, fairtrade


Een plaid over de bank van het merk Elvang is echt een typische sfeermaker. En samen met een paar mooie alpacawollen kussens fleuren ze een kale kamer op en daarom mogen ze eigenlijk niet ontbreken in je interieur. Elvang is een mooi voorbeeld van fijn Deens design waarbij eenvoud, elegantie en puurheid hoog in het vaandel staan.

De producten van Elvang zijn fairtrade gecertificeerd. De alpaca wollen plaids en kussens worden gemaakt van een combinatie van de superzachte alpacawol (50%) samen met schapenwol (40%) en microfiber (10%). Alpaca is een berglama die speciaal wordt gehouden om zijn wol. De sierkussens en dekens van Elvang worden fairtrade geproduceerd in Peru en de productie draagt dus ook bij aan de lokale economie. Er wordt goed gelet op dierenwelzijn en de werknemers hebben goede werkomstandigheden.
Alpacawol is superzacht en prikt niet. Er worden bijvoorbeeld ook sjaals van alpacawol gemaakt, dus je kan alpaca goed tegen je huid aan hebben.
De plaids zijn 130 cm bij 200 cm en zijn verkrijgbaar in verschillende dessins. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze nieuwste serie River. Drie mooie plaids met een rustig strepen patroon. Vooral de emeraldgroene is prachtig van kleur. Wil je het wat rustiger, kies dan voor de beige of grijze variant. Ook met strepen, maar dan kleurrijker is de serie Cascade. Deze drie wollen plaids hebben alledrie een bepaalde kleurstelling: roze/fuchsia, blauw/grijs en zwart/grijs.
Onze bestseller is de serie Horizon. Horizon bestaat uit zeven kussens en bijpassende plaids. Van elk kussen heb je twee maten: vierkant van 50 cm bij 50 cm. En langwerpig 60 cm lang en 40 cm breed. Alle Horizon kussens en plaids hebben een ruitenpatroon dat vrij subtiel is. Rustige lijnen vormen de ruiten. Kenmerkend voor Horizon is het kleurverloop: van licht naar donker. 
Een andere serie is Latitude, 4 plaids en kussens met een zacht streeppatroon dat mooie grote ruiten vormt. De achterkant van de kussens is effen. Zo kun je 'm leuk aan twee kanten gebruiken. Over de Elvang Latitude serie schreven we een blog. Deze serie gaat er helaas uit dus de laatste items zijn nu in de sale.
De sierkussens en plaids van Elvang zijn er dus in vele mooie kleuren en uitvoeringen: perfect voor een natuurlijke, zachte uitstraling in huis.