Top

Elvang

Plaids en kussens van Elvang - Natuurlijk prachtig

Elvang begon in 2003 toen de oprichters Tine en Lasse tijdens hun backpack reis door Peru in aanraking kwamen met de zachte en zijdeachtige wol van de alpaca, de berglama. Geïnspireerd door het prachtige wilde landschap en met een koffer vol lokale, handgemaakte plaids keerden ze terug naar Denemarken.
Ieder kussen en plaid wordt speciaal voor Elvang met evenveel liefde vervaardigd in een kleine fabriek in Peru. Er wordt op toegezien dat de werkomstandigheden goed zijn, dat werknemers een opleiding krijgen en dat ze een eerlijk loon verdienen. ook de alpaca wol is 100% ecologisch verantwoord en heeft het fairtrade keurmerk.

Elvang: kussens en plaids van Deens design, fairtrade


Een plaid over de bank is echt zo'n typische sfeermaker. En samen met een paar mooie kussens fleuren ze een kale kamer op en daarom mogen ze eigenlijk niet ontbreken in je interieur. Elvang is weer zo'n mooi voorbeeld van fijn Deens design waarbij eenvoud, elegantie en puurheid hoog in het vaandel staan. 

De plaids en kussens van Elvang zijn fairtrade gecertificeerd. Hun alpaca wollen plaids en kussens worden gemaakt van alpacawol (50%), schapenwol (40%) en microfiber (10%). Alpaca is een berglama die speciaal wordt gehouden om zijn wol. De sierkussens en dekens worden fairtrade geproduceerd in Peru en de productie draagt dus ook bij aan de lokale economie. Er wordt goed gelet op dierenwelzijn en de werknemers hebben goede werkomstandigheden.
Alpacawol is superzacht en prikt niet. Er worden bijvoorbeeld ook sjaals van alpacawol gemaakt dus je kan alpaca goed tegen je huid aan hebben.
De plaids zijn 130 cm bij 200 cm en zijn verkrijgbaar in verschillende dessins. Neem bijvoorbeeld de serie Basket, 3 kleuren geweven met gaatjes er in. Ook een prachtige serie is Horizon, 6 plaids met een ruitpatroon dat in kleur verloopt van donker naar licht. Van de Horizon serie zijn bijpassende kussens te verkrijgen. Deze zijn in het vierkant 50 cm bij 50 cm en langwerpig 40 cm bij 60 cm.
Een derde serie is Latitude, 4 plaids en kussens met een zacht streeppatroon dat mooie grote ruiten vormt.
De sierkussens en plaids zijn er dus in vele mooie kleuren en uitvoeringen: perfect voor een natuurlijke, zachte uitstraling in huis.