Top

Een zomerse slaapkamer

blog zomerse slaapkamergepubliceerd op: 10-7-2017
Gastblog van Kim Lembrechts van Stijllink


Tips voor een zomerse slaapkamer


Vroeger was een slaapkamer gewoon een plek om te slapen. Intussen is er behoorlijk wat veranderd in onze levensstijl en dus ook aan hoe we onze slaapkamer gebruiken. En daar ben ik blij om!!!

In de slaapkamer zie je tegenwoordig persoonlijke spullen en de eigen stijl terugkomen van de bewoners. Sommige doen dit erg uitbundig terwijl anderen dan weer kiezen voor enkele subtiele toevoegingen. Gekke lampjes, felle kleuren of liever alles wit. Zoals ik al zei, het is jouw levensstijl dus hou daar vooral aan vast.

blog zomerse slaapkamer inspiratie

Een mooi vloerkleed, een fijne stoel met kussens er in, en een mooi schilderij of poster aan de muur. Maar de verandering beperkt zich niet alleen tot het plaatsen van mooie woonaccessoires. Er zijn tegenwoordig heel wat meer dingen toepasbaar in de slaapkamer.

Een van de opvallendste is voor mij toch het combineren van je slaapkamer met een bad of inloopdouche. Voorheen had je, en dat was al behoorlijk luxe, voor de ouderslaapkamer een aparte naastgelegen badkamer. Nu is die grens nog wat opgeschoven en plaatsen we deze gewoon in 1 ruimte. Geen muren, geen opgesloten gevoel en dus ook geen standaard indelingen meer! Je rolt zo uit je bed het bad of de douche in.

blog slaapkamer zomer

Ook aan het bed zelf wordt veel aandacht besteed. Een kwalitatief goed bed, je ligt er tenslotte elke nacht in. Vooral als je wat ouder wordt maar ook nu al, merk je dat een goed bed bijdraagt aan je nachtrust waardoor jij 's ochtends uitgerust wakker wordt. En dan wil je je bed natuurlijk ook een fijne uitstraling geven passend bij je slaapkamer en helemaal naar je eigen smaak. Dat doe je met een mooi dekbed. Of, en dat zie je tegenwoordig steeds meer, door gebruik te maken van een warme deken. Een heerlijke wollen deken in de winter om onder te kruipen en in de warmste maanden in de zomer kies je een katoenen variant.


blog slaapkamer zomer inspiratie
Zin in nog meer inspiratie voor je interieur?