Top

Warmte in huis met een vloerkleed

blog vloerkleden in je interieurgepubliceerd op: 07-12-2016 Gastblog van Julia Swanenberg van Julia Vita

Warmte en gezelligheid in huis met een vloerkleed


Naast lekker warm worden onder een wollen plaid, kun je je huis ook meer warmte meegeven door een vloerkleed. Vloerkleden kunnen enorm veel doen in een kamer, het zijn echte sfeermakers. Ze zorgen ervoor dat de ruimte net wat meer aangekleed is en het meer warmte uitstraalt. Ze zijn daarom in het interieur bijna niet meer weg te denken!

blog vloerkleden inspiratie

Vloerkleden combineren


Vloerkleden zijn er in heel veel verschillende soorten en maten, kleuren en zelfs vormen. Veel keuze dus. Vind je het lastig om te kiezen? Probeer dan eens om twee of zelfs meer vloerkleden met elkaar te combineren! Dat geeft een erg leuk en vooral ook speels effect aan de ruime. Ook kan het er voor zorgen dat een bepaalde hoek in de kamer wat meer bij het geheel betrokken wordt.
Kies bijvoorbeeld voor een rond vloerkleed in combinatie met een rechthoekig of vierkant kleed. Of eentje in een felle print gecombineerd met een kleed in een rustige tint. Deze combinaties doen het altijd erg goed en geven je huis echt wat speciaals!

vloerkleden blog

Of een vloerkleed als rustige basis


Door te kiezen voor een rustig kleed in neutrale tinten, heb je een goede basis waar je verder met kussens en andere woonaccessoires uit je dak kunt gaan. Door deze dan bijvoorbeeld in leuke printjes of kleuren toe te voegen aan je interieur, haal je het geheel meteen weer wat op. Zo wordt het nooit saai.

neutraal vloerkleed blog inspiratie


Of ga je juist voor meer kleur?


Wanneer je voor iets wil gaan wat meer gewaagder is (I like!) zou ik zeker gaan voor een vloerkleed in een te gekke print en kleur. Zo kan een vloerkleed je hele interieur een totaal andere look geven.


blog vloerkleed kleur


Verschillende materialen


De materiaalkeuze van het vloerkleed hoeft ook zeker niet standaard te zijn. Zo heb je kleden niet alleen in het wol, maar ook gemaakt van verschillende soorten leer, dierenhuiden maar denk bijvoorbeeld ook zeker aan grove sisal vloerkleden.

vloerkleden materialen blog


Tip: combineer je vloerkleden met verschillende sierkussens om de materialen, kleuren of stijl door te voeren in het hele interieur. Zo maak je er een compleet kloppend plaatje van, met maar een paar kleine aanpassingen!

vloerkleed kussens blogDeze blog is geschreven door Julia Swanenberg, van de blog Julia Vita. Een blog met een overdosis aan interieur inspiratie. Vol met de laatste trends, tips en de nieuwste ontwerpen.

Meer interieur inspiratie:


Zin in nog meer inspiratie voor je huis na het lezen van onze blog? Lees dan eens ons e-boekje vol leuke tips voor het najaars- en winterseizoen 2016/2017. Je krijgt dit boekje gratis! Klik op het plaatje:

e-book interieur inspiratie

 

Ook leuk om te lezen en inspiratie op te doen: