Vintage is hip en past bij elk interieur

vintage woonaccessoires interieur

Vintage past bij elk interieur

Vintage meubels of woonaccessoires passen vrijwel in elk interieur en deze stijl is nog steeds hip! Daarvoor hoef je dus niet per se een oude (of een populaire jaren 30) woning te hebben. Dus of je nu van modern en strak houdt, of van klassiek of landelijk, vintage items geven je interieur karakter en sfeer. Het is wel belangrijk dat je de meubels of accessoires dan goed met de rest combineert. Dit kun je natuurlijk helemaal naar eigen stijl doen. Want eerlijk gezegd is het is toch veel leuker om een paar mooie vintage eyecatchers in huis te hebben dan alles volledig nieuw of van een en dezelfde meubelfabrikant? Het is ook veel duurzamer om spullen te hergebruiken. En, goed nieuws, vintage hoeft niet duur te zijn! 🙂

Plaids met vintagelook

Je kan je vintage meubels, zoals een mooie oude ligstoel of fauteuil die je misschien nog bij je ouders op zolder hebt gevonden, goed combineren met onze plaids. Neem eens een kijkje in ons assortiment plaids van het merk Silkeborg Uldspinderi, bijvoorbeeld in een zacht blauwe of groene kleur. Gestreept, geblokt of juist met een patroontje, net wat bij jouw interieur past! Een paar mooie kussens erbij en je ligstoel springt meteen in het oog.

vintage inrichting met heerlijke plaids

Shop Silkeborg plaids

Wat is vintage?

De definitie voor vintage is: ‘een product dat ouder is dan vijftig jaar of duidelijk van een bepaalde stijl of periode is’. Vintage kan een (gebruikt) tweedehands item of meubel zijn. Je hoeft hiervoor niet per se naar een speciale vintage winkel. Op die ene site voor tweedehands spullen (je weet vast welke we bedoelen 😉 en bij je lokale kringloopwinkel zijn ook veel vintage parels te vinden! Soms moet je even zoeken, maar dan heb je ook wat.

Geruite plaids

Maar je kan ook voor een vintagelook gaan door je items te combineren met nieuwe. Geruite dekens geven een klassiek vintage look aan bijvoorbeeld je slaapkamer. En nee, geruit is echt niet ouderwets! Kijk maar naar het voorbeeld hieronder. Houten vloeren en muren maken de vintage look helemaal af. De geruite plaids van Tartan Blanket Company zijn gemaakt van recycled wol en daardoor ook nog eens duurzamer. Combineer de geruite plaids met bijpassende geruite kussens of kies juist voor een effen kussen voor een neutraler effect.

vintage geruite stoffen

Bekijk de geruite plaids

Vintage stijl creëren in de slaapkamer

Het goed combineren van verschillende stijlen in je interieur zorgt voor een eigentijds en uniek karakter en houdt het ook spannend. Je kunt kiezen voor een echte eyecatcher zoals een mooie grote vintage buffetkast. Maar ook op de slaapkamer kun je een vintage stijl creëren door bijvoorbeeld  voor een oude dressoir- of kledingkast te kiezen. Maar ook een grote houten (rotan) stoel geeft jouw slaapkamer direct dat vintage effect. Daarnaast zijn droogbloemen en macramé versieringen en plantenhangers helemaal in. Geef je slaapkamer een zacht(roze) kleur of kies voor een wat grover element zoals een geverfde deur die je tegen de wand plaatst. Of ga voor een ruw effect bakstenen effect. Zo’n wand kun je zelf maken. Daarvoor hoef je niet eens handig te zijn, we spreken uit ervaring 🙂 Zoek hiervoor even op het internet naar ‘brickwall strips’ of ‘ baksteenstrips’.

vintage slaapkamer

Shop onze velvet kussens

Kussens met een vintage look

Met kussens kun je je woning ook heel leuk vintage stijlen. Kies voor een kussens met metallic/glanzend effect of voor een velvet kussen. Ookinhetpaars heeft prachtige fluweelzachte kussens in het assortiment. De kleur maakt niet zoveel uit, zolang het geheel maar bij jouw woning past. Een velvet of fluwelen kussen in een donkere kleur geeft een stoer effect aan je vintage bank of draaistoel. Plaats er een paar grote planten bij in plantenpotten met verschillende stijlen en jouw vintage woonkamer kan haast niet meer stuk ;-). Je kan voor kussens met een druk design kiezen. Bijvoorbeeld met de kussens van Raaf.

Een ander mooi vintage item dat je veel ziet in interieurs zijn oude koffers of dekenkisten. Ook hiermee kun je alle kanten op. Op de kinderkamer om speelgoed in op te bergen en in de woonkamer voor je verzameling plaids.

vintage kussens en plaids

 

Vintage combineren in huis

Kortom, vintage items vertellen een verhaal, hebben een stoere uitstraling en maken je interieur uniek. En wees niet bang dat vintage items je interieur een stoffig en oubollige uitstraling geven. Juist niet! Oud en nieuw laten zich prima met elkaar combineren. Combineer een vintage item met een nieuw woonaccessoire waardoor je een frisse uitstraling krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een oud rotan stoeltje gecombineerd met mooie kussens.

Nieuwe items met vintage uitstraling

Maar ook nieuwe items kunnen de uitstraling hebben van vintage. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze katoenen plaids, nieuw, modern design maar door het patroon toch een leuke vintage look. Maar ook is het leuk om door middel van vintage woonaccessoires het huis een eigen uitstraling en look te geven. Er zijn verschillende vintage woonaccessoires die je regelmatig in interieurs ziet. Een mooi voorbeeld hiervan zijn oude camera’s. Van oorsprong natuurlijk geen woonaccessoire maar een gebruiksvoorwerp, maar in het huidige interieur een echte blikvanger. De vintage camera’s heb je in verschillende soorten en uit verschillende periodes. Ook bamboe meubels, dierenbeeldjes en lampen van porselein of messing,  en planten in alle soorten en maten en spiegels zijn echt een vintage trend. En hadden we droogbloemen al genoemd? 😉

vintage inrichting met oranje accenten, rotan en planten

Meer katoenen plaids zien_

Kortom, genoeg inspiratie voor je interieur. Heel veel plezier met het verzamelen van vintage items die jouw interieur net dat extra’s geven 🙂 En neem ook een kijkje in ons assortiment voor mooie bijpassende kussens en plaids.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.