Top

De top 10 mooiste grijze kussens

blog grijze kussens  top 10
Top 10 grijze kussens voor op je bank


Een grijs kussen op mijn bank? Ja natuurlijk. Want grijs is zo'n makkelijke kleur. Grijs combineert met elke andere kleur. Dus je kan met grijs alle kanten op. Combineer verschillende grijstinten met elkaar en voeg wat wit en zwart toe en je houdt je interieur mooi rustig en stoer. Of kies naast grijs voor één of meer knalkleuren voor een kleurrijkere woonkamer. Het grijs zorgt dan voor wat rust naast alle kleur. Voor deze blog hebben we voor jou de mooiste grijze kussens uit onze webshop uitgezocht. Ze hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal een grijze kleur. Maar verder zijn ze heel verschillend, in tint, in formaat of in details. Kijk en lees maar mee.

Nummer 1 een antracietgrijs gebreid kussen

We beginnen deze blog met dit antracietgrijze kussen. Hij is gebreid van een combinatie van wol met acryl wat 'm en zacht uiterlijk geeft. De breisteek is een stoere dubbele gerstenkorrel steek (weet je die steek nog toen je zelf breide?). een ander mooi accent is dat de naden naar buiten toe zijn gestikt want 'm een extra accent geeft. En wat zo leuk is, er is ook een bijpassende grijze plaid.

kussen grijs gebreid antraciet
antracietgrijs kussen gebreid van het merk Knit Factory

Tip 2 grijs kussen met grote breisteek

Onze tip 1 was subtiel gebreid. Onze tweede tip is ook een gebreid grijs kussen maar dan heel grof gebreid. En dan in de rechte steek (denk weer aan de breilessen). Met de rechte breisteek krijg je ribbels. Dit grijze kussen is gebreid van hele dikke katoen. Daardoor krijg je die dikke ribbels. Hij is niet enorm groot dus hj kan er altijd wel bij op je bank.

kussen grijs gebreid katoen

grijs gebreid kussen in rechte steek, van katoen

Tip 3 lichtgrijs kussen van lamswol

Sinds september afgelopen jaar hebben we ons assortiment uitgebreid met het Zweedse merk Klippan. Gemaakt van lamswol en heerlijk warm en zacht. Zo zit nu ook dit lichtgrijze kussen in het assortiment. Het motief heet Samba, een visgraatje. Let ook op de randen die afgezet zijn met een mooie festonsteek. Er is ook een bijpassende grijze plaid. Ook weer een mooie combi voor op je bank.


kussen grijs lamswol

lichtgrijs kussen van lamswol van het merk Klippan

Tip 4 een kleurrijk grijs kussen

Vind je grijs toch wat saai? Dan kies je natuurlijk voor meer kleur. En voor een lekker drukke print. Dan is dit grijze kussen wat voor jou. Met een leuke drukke print en gave blauwe kwastjes aan de beide zijkanten. Ik vind het een leukie. En ook weer een lekker klein formaat dus hup hij kan er zo bij op je bank.

kussen grijs blauw franjes

grijs kussen met print en blauwe kwastjes

Tip 5 een grijs kussen van recycled denim

Dit is denk ik wel mijn favoriet. Waarom? Niet alleen dat ie erg mooi is, maar vooral ook om het verhaal er achter. Het materiaal is namelijk recycled denim. Ja spijkerbroekenstof dus. De stof van spijkerbroeken wordt hergebruikt. Het materiaal wordt vermalen en er wordt opnieuw draad van gesponnen. En dus is dit een product met een duurzaam verhaal. Dat spreekt mij altijd erg aan. Daarnaast is het gewoon een erg mooi grijs kussen en ook hierbij is een bijpassende grijze plaid.

kussen grijs gebreid House in Style
grijs kussen van katoen, recycled denim

Tip 6 een stoer grijs kussen

Net nieuw in de shop is dit stoere grijze kussen. Gemaakt van lederlook en katoen met details als een gesp en een flap. Ook hier is grijs alles behalve saai. Dit grijze kussen zal zeker een blikvanger zijn op je bank. Leuk weetje: hij is er ook in het groen en taupe. Beide kleuren die prachtig zijn in combinatie met veel grijs.

kussen antracietgrijs leer
grijs kussen met leer en gesp

Tip 7 grijs kussen met ruiten

We gaan van heel donker antracietgrijs naar heel lichtgrijs, bijna wit. Deze kleur noemen ze Fleur de Sel, grijzig wit. Dit grijze kussen heeft een ruiten patroon. Hij is gemaakt van bio-katoen en de stof is dus geproduceerd met zorg voor het milieu. Ook deze vind je in verschillende andere kleuren in onze webshop, mocht je toch liever een andere kleur willen. Maar hier houden we het bij grijs. Ik denk dan ook dat dit lichtgrijze kussen een plekje op je bank verdient. Hij zal er in ieder geval lekker opvallen.


lichtgrijs kussen ruiten bio-katoen
kussen lichtgrijs met ruiten

Tip 8 Grijze kussens van alpacawol in twee formaten

Vierkant of rechthoekig? Het is leuk om een mix aan formaten kussens op je bank te hebben. Zo breng je variatie aan. Dat kan natuurlijk met kleur en print, maar dus ook met de grootte en de vorm.
Het Deense merk Elvang hebben we al een tijd in ons assortiment en het is één van onze populairste merken. Alles is gemaakt van zachte alpacawol en heeft een rustige uitstraling. Het merk Elvang heeft een fairtrade keurmerk, at betekent dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de dieren die de wol produceren, de medewerkers die de producten maken en het milieu. Erg geliefd is de Horizon serie. Dit is een serie van 7 (er is net een nieuwe kleur bij gekomen) kussens en bijpassende plaids. Kenmerkend is het rustige ruitenpatroon en de kleur die van heel licht naar heel donker loopt. Dit geeft een mooie effect op je bank. De kussens zijn er in twee maten. Vierkant in 50 cm bij 50 cm en rechthoekig 60 cm lang en 40 cm breed. Op de foto zie je beide maten en de bijpassende grijze plaid.

grijze kussens ruiten wol

grijs kussen vierkant en rechthoekig

Tip 9 een gebreid grijs kussen met een gemêleerd uiterlijk

Grijs met een accent. Dat krijg je als je gemêleerde wol neemt om van te breien. Dat zie je variatie in de kleur grijs. Dit grijze kussen krijgt daardoor een gemêleerd uiterlijk, licht en donker door elkaar. Hij heeft een mooi breed formaat wat mooi staat op de bank, tenminste dat vind ik altijd. Hij is net nieuw in ons assortiment en ook hierbij vind je weer een bijpassende grijze plaid. Het materiaal is wol met acryl dus hij voelt lekker zacht aan.


kussen grijs gebreid gemêleerd
grijs kussen met gemêleerd uiterlijk

Tip 10 een grijs kussen van wolvilt

Gemaakt van mooie zachte wolvilt. Een extra detail zit 'm in de naar buiten gestikte naden op de voorkant. Ook de zijkanten zijn afgewerkt met de naden naar buiten gestikt. En weet je wat leuk is? Dit grijze kussen kun je ook gebruiken om je slaapkamer mooi aan te kleden, want er is een bijpassende grijze sprei.


kussen grafiet grijs wol

kussen grijs wolvilt

Dit was onze top 10. Vergeet jouw favoriet natuurlijk niet te combineren met een warme plaid.
Ik ben erg benieuwd welke jouw favoriet is? Ik zou het leuk vinden als je dat aangeeft in een comment onder deze blog.
Zin in nog meer inspiratie voor je interieur?


gepubliceerd op: 21-03-2018