Styling van de babykamer

blog styling babykamer

Styling tips voor de babykamer

In mijn eerste fotoalbum staat een foto van mijn eigen babykamer. Ondanks dat het een zwart-wit foto was weet ik van mijn moeder dat hij erg kleurrijk was. En dat is precies wat ik nou juist zo leuk vind aan babykamers! Je kan helemaal los gaan met kleuren, printjes en verschillende patronen. De meest gekke combinaties hebben vaak het allerleukste resultaat. Iets wat je in de rest van je huis misschien wat minder snel zou doen. Nee, in een babykamer hoef je je, ten opzichte van andere kamers in huis, zeker niet in te houden!

rode ledikantdeken van wol

Babykamer in zwart-wit

Wat je tegenwoordig ook vaak ziet, zijn zwart-witte babykamers. Deze ruimtes zijn helemaal van top tot teen gestyled, met vaak maar een enkel kleuraccentje. Dit zie je vooral terug in babykamers voor de kleintjes, de baby’s en peuters. Een zwart-wit poster aan de muur, veel witte accessoires, met een houten bedje en daarin een grijze ledikantdeken. Ik persoonlijk vind dat een babykamer wel wat kleur mag hebben, maar zo is er altijd voor ieder wat wils!

grijze ledikantdeken eland wol

Kleur kiezen voor de babykamer

Natuurlijk kan je een babykamer helemaal maken naar jouw eigen wensen, maar het moet ook zeker wel bij het kind zelf passen. Daarom is het erg leuk om samen de kleurtjes uit te zoeken. Gezellig en leuk om te doen en zo voelt het kind zich ook meteen thuis in zijn of haar kamer. Wil je meerdere kleuren met elkaar combineren? Dan is het een idee om te kiezen voor bijvoorbeeld zachte pasteltinten. Deze zijn relatief makkelijk met elkaar te combineren en zijn minder aanwezig dan fluorescerende knalkleuren. Altijd mooi om te combineren met een Klippan babydeken.

groene ledikantdeken wol jungle
Door te werken met verschillende (geometrische) vormen, krijgt het een erg speelse en vooral ook diverse uitstraling. Verf bijvoorbeeld strakke vlakken op de muur. Laat deze vormen terug komen de prints van je woonaccessoires zoals in de wiegdeken, dekbedovertrekje of slaapzakje. Het leuke is dat je hier mee kan blijven spelen voor elke keer weer een ander resultaat.

groene ledikantdeken schapen katoen

En de inrichting van de babykamer…

En last but not least…Zorg ervoor dat er niet te veel spulletjes in de babykamer staan die kapot kunnen, kinderen blijven natuurlijk kinderen. Wil je de kamer toch aankleden met een aantal leuke vrolijke accessoires, kies dan voor niet-breekbare materialen. Dan denk ik natuurlijk meteen aan wat leuke kussens. Ook leuk: verschillende soorten speelgoed gebruiken als pronkstuk voor in de kamer.

grijze ledikantdeken

Deze blog is geschreven door Julia Swanenberg, van de blog Julia Vita. Een blog met een overdosis aan interieur. Vol met de laatste trends, inspiratie en de nieuwste ontwerpen.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.