Een sprei: de aankleding van je slaapkamer

blog sprei slaapkamer aankleding

Een sprei: de aankleding van je slaapkamer

Een sprei is de aankleding van je slaapkamer. Met een mooie sprei over je bed staat je slaapkamer een stuk opgeruimder en meteen veel gezelliger. Daarnaast, en dat is zeker nu wel lekker met dit koude weer, kun je je sprei ook als extra laagje op je bed gebruiken.

Een heerlijke katoenen sprei

Vorig jaar kwam ik een hele mooie serie katoenen spreien tegen. Van die heerlijk zachte met mooi motief waar je oprecht heel blij van wordt. Ik hoefde dus niet lang na te denken en besloot deze prachtige collectie in mijn webshop op te nemen. De spreien zijn ontworpen door het Belgische merk KnUS Handle with Love die hun spreien met veel zorg en vakmanschap laat maken in Turkije. Elke sprei wordt met de hand geweven op traditionele weefgetouwen, zodat ze een bijzonder mooie, authentieke uitstraling krijgen. Ook zijn ze heerlijk groot, wel 200 cm breed en 260 tot 280 cm lang! Hierdoor zijn de spreien ontzettend veelzijdig en multi inzetbaar.

De sprei op bed

Natuurlijk heb ik ze zelf eerst uitgebreid getest thuis. Zijn ze praktisch? Ja! Want: lekker groot en voldoende dik, dus alle seizoenen te gebruiken. Zijn ze mooi? Oh ja! Ze zijn écht heel mooi! En heerlijk zacht. Dat is bij katoen nog wel eens lastig. Katoen kan ook vrij ruw zijn. Maar gelukkig, deze spreien zijn van super zachte katoen.

En oh, je kan er zoveel kanten mee op! Naast natuurlijk op je bed als sprei, kun je ‘m ook als XL plaid in de zomer gebruiken. Heerlijk als picknickdeken of als XL strandlaken voor de hele familie. Uiteraard zijn ze ook zeer geschikt als plaid over de bank of, en weer in de zomer, op je terras of veranda.

sprei katoen zwart-wit

Een zachte katoenen sprei

De spreien zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en ze zijn er in de mooiste kleuren die zowel hip en modern als eigentijds zijn. Elke sprei is fantastisch te combineren en heerlijk om te hebben. De spreien hebben allemaal een ontzettend mooi patroon, die ook na lange tijd niet gaat vervelen. Heb jij een vrij rustige, haast serene slaapkamer? De zwart-witte sprei zorgt voor een rustig accent zonder druk te worden. In een behoorlijk witte en neutrale slaapkamer zorgt de sprei voor een prachtig grafisch accent, en door de franjes krijgt de kamer direct iets hamam-achtigs. Maar dan zonder dat het too much wordt, als je begrijpt wat ik bedoel. Vind je deze Hamam sfeer net als ik, wel heel leuk, met een paar mooie lantaarns, kraakwitte lakens en een fijne geurkaars ( linnen, cotton) waan je je in een heuse spa/ hotelkamer, waar je heerlijk tot rust komt!

sprei zwart-wit katoen

Wil je heel wat anders? Combineer dan bijvoorbeeld de groene sprei met verschillende tinten mos- en grijsgroen voor een robuuste, koele uitstraling dat perfect past in een industrieel huis.  Voor een warmere  sfeer mix je wat mooie pastelkleurige accessoires in het geheel. Een bos verse ( geplukte!) bloemen op tafel maken het helemaal af!
Ter informatie: helaas zijn deze spreien uit ons assortiment. Je kunt wel ene kijkje nemen bij de prachtige linnen en katoenen spreien van House in Style.

Zo zie je maar, er zijn heel veel mogelijkheden. En weet je het even echt niet meer? Ik help je graag met het maken van de juiste keuze!

Een wollen deken kan natuurlijk ook

Heb je liever wol, en dat kan ik me zeker nu het koud is goed voorstellen. Denk dan eens aan een heerlijke wollen deken op je bed. Die kun je als deken, dus zoals vroeger met een laken eronder, gebruiken. Maar een ander idee is om ‘m als sprei op je bed te doen. Wollen dekens hebben we zowel in eenpersoons bed maat als ook voor een tweepersoonsbed. Ze zijn gemaakt van Scandinavische schapenwol en ik verzeker je, met zo’n deken heb je het nooit meer koud in bed.

dekens op bed

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.