Top

Slapen onder een wollen deken

blog slapen onder een wollen deken


Comfortabel slapen onder een wollen deken


Bij Ookinhetpaars zijn we altijd op zoek naar nieuwe, mooie kussens en zachte plaids en warme dekens waar we vooral heel blij van worden. Want dat is het criterium: Alleen datgene waar ons hart sneller van gaat slaan, wordt ingekocht. Het moet liefde op het eerste gezicht zijn. Daarnaast vinden we het belangrijk waar het product vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. Is het wel diervriendelijk, duurzaam en van hoge kwaliteit?

wollen deken slaapkamer
Deken van Scandinavische wol

De dekens van Silkeborg Uldspinderi


En zo kwamen we een tijdje terug de wel heel fraaie, wollen dekens van Silkeborg Uldspinderi tegen. Deze Deense dekens worden gemaakt van het zachtste, Scandinavische wol en zijn bovendien super groot, waardoor ze makkelijk over een eenpersoonsbed of een tweepersoonsbed passen. Naast dat ze heerlijk warm zijn (Hoera, geen koude voeten meer in bed!) staan ze ook nog eens prachtig en kleden ze je slaapkamer mooi aan. Een absolute win/win! En dus zijn we enorm enthousiast.

wollen deken grijs
Grijze wollen deken tweepersoonsbed


De verschillende wollen dekens


We hebben de wollen dekens in verschillende varianten. In de tweepersoonsmaten hebben we bijvoorbeeld een motief met strepen of met een mooi blokpatroon. De eenpersoonsdekens hebben een groot visgraat patroon en zijn er in verschillende kleuren. Op dit moment in het groen, rood en blauw. Voor ieder wat wils dus. De kleuren zijn fijn neutraal zodat ze in vele interieurs en slaapkamers passen.

deken groen eenpersoonsbed
Groene wollen deken


Het herkomst van het wol voor de dekens


Misschien ook leuk om te weten, al het wol komt van de bekende, raszuivere Gotland Pelsschapen uit Zweden en wordt met de hand gesponnen door de kundige spinsters van Silkeborg, een klein, authentiek bedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Het wol wat van de Gotland schapen afkomt staat bekend om zijn zijdeachtige zachtheid en varieert van licht- tot diep donker grijs. De kleurstoffen die worden gebruikt voor de gekleurde eenpersoonsdekens zijn natuurlijk en vrij van gifstoffen.

wollen deken slaapkamer Silkeborg

En nu hoor ik je bijna denken: Leuk zo’n deken, maar in de zomer hoef ik die echt niet op mijn bed! Ook daar hebben we aan gedacht. Wij zien ons namelijk al zitten tijdens die lange, misschien toch iets koele, Nederlandse (na) zomeravonden. Glaasje wijn erbij, kaasje, goed gezelschap of een fijn boek en op het moment dat het fris begint te worden en je vaak toch naar binnen gaat is daar…tadaaa! Een mooie, zachte plaid om ons de hele avond warm te houden! Multifunctioneel dus zo’n deken.

Voor nog meer wooninspiratie

gepubliceerd op: 6-11-2016