Roze in je interieur

blog roze interieur

Roze in je interieur, speciaal voor Internationale Vrouwendag

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. En wat is nou een echte vrouwen kleur: roze natuurlijk. En paars natuurlijk, maar dat is gewoon de volwassen variant van roze;-). Het leek mij daarom een leuk idee om roze centraal te stellen in het interieur en wat inspiratie tips te geven voor een roze interieur. Van een toefje rustig pastel tot lekker fel fuchsia. Kijk en lees je mee?

Vijf tips voor roze in je huis

Roze wordt al snel geassocieerd met vrouwelijk en zacht. En dat is natuurlijk ook helemaal de bedoeling. Maar roze kan ook best stoer en strak worden toegepast in je huis. Ik geef je 5 tips voor roze in je huis.

linnen kussens roze lichtblauw

Tip 1: roze behang

Roze is heel leuk om toe te passen op de muur. Je kan een muur roze verven, maar het is ook wel super gaaf om een muur te behangen. Natuurlijk een behang met roze (accenten) er in. Dat kun je zo gek maken als je zelf wil. Heel rustig en neutraal door een behang met wat rustige roze kleur accenten of juist lekker uitpakken met een statement. Wat dacht je bijvoorbeeld van roze flamingo’s? Super tof toch.

Tip 2: roze meubels

Aan het begin van deze blog zie je al de roze egg-chair van de ontwerper Arne Jacobsen. Een prachtige stoel die hoog op mijn verlanglijstje staat. Op de foto in lekker fel fuchsia roze. Want met wat roze meubels in een verder rustige, bijna neutrale kamer voeg je een mooi accent toe. Of je kiest voor zacht roze, dan hou het het geheel rustig met toch een kleuraccent. Zoals deze poederroze stoere stoel.

roze stoel

Tip 3: roze woonaccessoires

De makkelijkste optie, maar ook een hele leuke. Want roze accessoires zoals kaarsen, een groepje vaasjes of wat leuke bloempotten zijn niet te duur in aanschaf en je kan snel en eenvoudig wisselen. Kies ook eens voor een lekkere roze plaid op je bank zoals je hieronder ziet. Vul het aan met wat fijne roze kussens.

plaid roze merino wol grafisch

Tip 4: roze kleed

Ook een garantie voor succes, een mooi kleed op de grond. Na twee vloerkleden geprobeerd te hebben die het net niet waren, hebben wij intussen ons ideale kleed gevonden. Een vloerkleed geeft je huis een warm accent, geeft daarnaast jezelf ook warmte (lekker met je voetjes op het kleed) en je kan de kleur uit het kleed overal terug laten komen. In dit geval een roze kleed dus.roze muur

Tip 5: roze muur

Pak de verfkwast erbij en verf een muurtje. Redelijk eenvoudig te doen, in een middag is het klusje wel gepiept en je huis heeft een andere uitstraling gekregen. Leuk voor in de woonkamer, maar natuurlijk ook voor de slaapkamer, of je werkkamer, zoals hierboven.

 

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.