Top

Grafische plaids en kussens van ontwerpster Tina Ratzer

blog grafische plaids Tina Ratzergepubliceerd op: 26-10-2016

Plaids en kussens met een grafisch patroon met een twist


Zoals jullie wel weten hebben we al een tijdje de grafische plaids van Tina Ratzer in ons assortiment, één van onze mooiste collecties. Het leek me daarom leuk om wat achtergrond informatie te vertellen over deze plaids, waar ze vandaan komen, het verhaal achter het design en de maakster. En over haar nieuwste product...

Grafisch met een twist


Je ziet veel grafische patronen in het interieur, zowel in woonaccessoires zoals kussens en plaids, maar bijvoorbeeld ook in behang. Grafisch is stoer, spannend en makkelijk te combineren.
De ontwerpster van deze serie plaids, Tina Ratzer, heeft zich laten inspireren door al dat grafische maar heeft er wel haar eigen draai of twist aan gegeven. Haar ontwerp heet Twist a Twill. Het textiel ontwerp bestaat uit driehoekjes maar er zit steeds een twist in, net even een onregelmatigheid in de rangschikking van de driehoeken. Dat maakt het extra spannend, niet dat hele regelmatige van de driehoekjes naast elkaar. Prachtige plaids in vele kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een plaid in grijs, groen, of geel.

plaid groen grafisch merinowol


Nieuw: kussens


Naast de plaids zijn er sinds dit najaar ook kussens te krijgen met hetzelfde grafische twist patroon. Voor de kussens zijn de driehoekjes sterk uitvergroot wat beter past bij een kleiner object zoals een kussen. Dit patroon wordt dan ook Focus on Twill genoemd. Het patroon komt extra mooi uit omdat het kussen in de breedte is. Ik vind het echt een mooie aanwinst.


kussens merinowol grafisch


Merinowol


De plaids en kussens zijn gemaakt van (diervriendelijk geproduceerde) merinowol. Merinowol wordt tegenwoordig ook veel gebruikt voor outdoor kleding omdat het warm houdt maar ook goed vocht doorlaat. Daarnaast kriebelt het niet of nauwelijks (of iets kriebelt is trouwens erg persoonlijk). Ik vind het gevoel de de dikte van deze plaids altijd goed vergelijkbaar met die ouderwetse wollen dekens van vroeger.

Tina Ratzer


Tina Ratzer studeerde textiel design en weven aan de Design School Kolding in Denemarken. In 1999 richtte ze haar eigen studio ratzer.dk op. Tina Ratzer werkt veel met geometrische patronen en brengt altijd een evenwichtige kleurstelling aan in haar ontwerpen. Haar ontwerpen liggen in musea over de hele wereld zoals het Kunstindustrimuseet in Kopenhagen, het MOMA en het Cooper-Hewitt National Design Museum in New York en het museum of Contemporary Art in Chicago.


plaid rood grafischLekker verder lezen over interieur?