Top

De paarse slaapkamer

paarse kussens in de slaapkamergepubliceerd op: 21-10-2016
Deze blog is geschreven door een klant van webshop Ookinhetpaars


De paarse slaapkamer, van verbouwing tot inrichting


Mijn man en ik kochten ons huis in 1999. We waren meteen verliefd op het huis. Een twee onder 1 kap huis, er zat een grote siertuin bij en ook een flinke schuur. Het huis is gebouwd in 1924 dus behoorlijk oud. De vorige eigenaar had in de jaren 90 aan de achterkant uitgebouwd. Daar hebben wij nu onze hal, keuken, toilet, badkamer en bijkeuken gemaakt. Na deze verbouwing ben ik afgelopen jaar begonnen om twee slaapkamers op te knappen en dit jaar was onze eigen slaapkamer aan de beurt.

Ik heb alles zelf gedaan. Vloerbedekking weggehaald, behang gescheurd, balken schuren en ook alles weer zelf behangen en geverfd. Ik vind het leuk om zelf te klussen. Ik heb eigenlijk nergens ideeën opgedaan, ik had alles in mijn hoofd, ik heb een grote fantasie.

slaapkamer teak kastjes

Paars

Ik heb voor paars gekozen omdat het een mooie, kalme sfeervolle kleur is. Alleen valt het niet mee om woonaccessoires in het paars te vinden. Ik heb daarnaast grijs en wit gebruikt omdat dit tijdloze kleuren zijn en je kunt er alles bij combineren. Mijn man en ik zijn dol op hout dus vandaar het steigerhouten bed. De prachtige paarse kussens komen bij Ookinhetpaars vandaan. De verlichting heb ik bij zooff.nl gekocht en de spiegel bij polderteak.nl. De deurknoppen van de kast komen bij porseleinenknoppen.nl vandaan. De kast zelf stond er al, ik heb m alleen geverfd en nieuwe knoppen er op gedaan.

porseleinen knoppen

De blikvanger in de slaapkamer is natuurlijk het behang. Daar heb ik wel een tijde naar gezocht, bij diverse behangwinkels kon ik niet vinden wat ik zocht. Uiteindelijk ben ik geslaagd bij Decorette die hebben een speciale site en daar kun je uit duizenden foto's kiezen en dan wordt het speciaal op maat gemaakt. Wij zijn meer dan tevreden over de slaapkamer, het resultaat is precies geworden wat ik voor ogen had.

paars behang

spiegel hout

Meer interieur inspiratie:


Heb je na het lezen van onze blog ook zin om je interieur een boost te geven? We hebben net een e-boekje uitgebracht vol leuke tips voor het najaars- en winterseizoen 2016/2017. Je krijgt dit boekje gratis! Klik op het plaatje:

e-book interieur inspiratie

Voor nog meer wooninspiratie