Top

Orange is the new black

blog oranje interieurgepubliceerd op: 27-4-2017


Oranje in je interieur: orange is the new black


De liefde voor de kleur oranje zit er bij ons Nederlanders helemaal ingebakken. Het roept een feestelijk gevoel bij ons op, saamhorigheid wanneer het Nederlands elftal speelt en een gezellige gekte zoals vandaag op Koningsdag. Het kan dan niet bont genoeg zijn! Maar oranje voor in huis?
Alhoewel... zou het niet mooi zijn als we een vleugje rustig oranje in ons huis konden halen, zodat we de rest van het jaar ook nog kunnen genieten van zo'n zonnig kleuren palet? Want ook oranje kent veel kleurschakeringen, denk aan soft peach, golden orange, amber, van zachte tinten tot aan heftig sinaasappel oranje, 1 ding hebben ze allemaal gemeen: je haalt er de zomer mee in huis. Oranje straalt plezier uit, fun, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn.

Vijf tips voor een stijlvol, fris interieur met een vleugje oranje


We geven je graag vijf tips om je interieur een stijlvol vleugje oranje mee te geven.

Tip 1: Combineer oranje met zachte tinten


Combineer oranje met koper en zachte nude tinten voor een kalm, aards gevoel anno 2017. Shop er nog zo'n prachtig kelim vloerkleed bij en jouw huis kan niet meer stuk. Met de juiste accessoires doet je interieur bijna bohemian chic aan, maar dan net wat strakker en een tikkeltje eigengereider. Oranje is hip!


Tip 2: gewaagder door te combineren met fellere kleuren


Voor een meer gewaagde look gooi je oranje in de mix met andere felle kleuren. Denk aan geel, groen of turquoise. Mooi gedurfd, maar hier geldt wel, less is more. Zorg voor een goed evenwicht waarbij je er één kleur laat domineren terwijl je de andere kleuren meer als accent gebruikt. Hier is bijvoorbeeld turquoise gebruikt waarbij het oranje als accent si toegevoegd. Heel kleurrijk maar wel in balans.

Tip 3: een rustige basis met een oranje kleur accent


Ga niet over de top met de kleur oranje, een oranje muur is echt al heel snel oranje, zeker bij een te felle tint. En waarschijnlijk gaat het snel vervelen. Begin liever met een paar oranje kleuraccenten, wat woonaccessoires, vaasjes, kaarsen, een paar oranje kussens. Of heel zakelijk zwart-wit en dan een enkel oranje accent zoals deze lamp. Of combineer je oranje met grijze kussens, dat brengt ook de nodige rust.

Tip 4: oranje met neon


Misschien wel mijn persoonlijke favoriet: neon oranje kleuraccenten in een verder veelal wit huis. Dan springt die accessoire, stoel of tafeltje pas echt in het oog. Hoe gaaf is dat?

Tip 5: Oranje in balans


Last but not least: ga eerst eens langs een do-het-zelf winkel en haal kleurstalen van de kleuren die jij mooi vindt. Kies voor 1 of 2 accent kleuren en hetzelfde aantal ondersteunende kleuren. Houd ze naast elkaar, wat doet die kleurencombi met je? Zorgt het voor harmonie, is het in evenwicht. Balans is hierin key.

Tip 6: een stijlvolle combinatie van oranje woonaccessoires


Poederachtig, rustig oranje. Nooit te fel en dus kun je meerdere oranje woonaccessoires mooi combineren. Kijk maar eens naar dit inspirerende moodboard.Zin in nog meer inspiratie voor je interieur?