Top

De kussens van Mae Engelgeer

blog kussens Mae Engelgeer


De kussens van Mae Engelgeer


Afgelopen februari zag ik ze al op de beurs Show-Up in de stand van Fest Amsterdam, hun nieuwe collectie kussens. Ik vond ze meteen prachtig. De combinatie van het kleurgebruik, pastellen met sterke zwarte accenten in combinatie met de grafische details. Ik hoorde dat de kussens ontworpen waren door Mae Engelgeer. Helaas duurde het wel nog tot half juli voordat ze leverbaar waren. Maar het was het wachten waard. Ze kwamen van de week binnen. Ik was natuurlijk alweer een beetje vergeten hoe ze er in het echt uit zouden zien. Maar ik was meteen weer verliefd. Ze zijn echt zo mooi. Ik vertel je graag wat meer over Mae Engelgeer, de ontwerpster van deze kussens en over de kussens zelf.


kussens okergeel roze zwart

Wie is Mae Engelgeer?


Mae Engelgeer ken je misschien wel? Ze in een behoorlijk bekende Nederlandse textielontwerpster. Ze heeft gestudeerd aan het Amsterdam Fashion Instituut met als specialisme textiel design. Ze studeerde af in 2004 en kort daarna kwam ze met haar eerste collectie textiel ontwerpen. In 2014 opende ze in Amsterdam haar eigen design studio. Mae Engelgeer werk kenmerkt zich door een specifiek gebruik van kleuren, geometrische patronen vaak gecombineerd met een karakteristiek lijnenspel. Ze heeft een perfect oog voor details en compositie wat haar ontwerpen een goede balans brengen. Ze heeft bijvoorbeeld prachtige vloerkleden ontworpen. Maar ook theedoeken, dekens, sjaals en zelfs toilettasjes. Samen met Fest Amsterdam heeft ze nu een serie van zes prachtige kussens ontworpen. Fest Amsterdam over deze kussens: Yes, we've got a crush on Mae Engelgeer-we just love het graphic designs. And the best thing is: that feeling is mutual. Our shared love for playful, festive design is celebrated in this CRUSH collection.


kussens pastel Mae Engelgeer

Met deze kussens is het eenvoudig mix & match


Zes verschillende kussens allemaal anders maar door het kleurgebruik en grafische accenten erg goed met elkaar te combineren. En wat nog leuker is, de kussens zijn aan beide kanten verschillend. Zo heb je eigenlijk twee kussens op je bank. De ene keer doe je de ene kant voor. En heb je zin in wat anders dan draai je ‘m om en heb je een hele andere kleurstelling en patroon. Er zijn drie kussens in een vierkant formaat van 45 cm bij 45 cm. Ook zijn er drie langwerpige kussens van 45 cm breed en 30 cm hoog. Kies jouw exemplaar of setje en je hebt echt design op je bank. Ik vind ze prachtig. Ik ben erg benieuwd wat jij er van vindt en welk kussen van Mae Engelgeer je het mooiste vind. Leuk om je comment hieronder te lezen.


kussens zwart-wit grijs roze


kussens okergeel zwart-wit

Zin in nog meer inspiratie voor je interieur?

gepubliceerd op: 28-7-2017