Een katoenen plaid voor een zomers interieur

blog katoenen plaid inspiratie

Een katoenen plaid voor een fris zomers interieur

Katoen is echt het materiaal voor de zomer. Het voelt koel aan, is zacht, ademt en zit prettig op je huid. Verruil daarom in de zomer je wollen plaid op je bank voor een fris en dun geweven katoenen exemplaar. Een mooie katoenen plaid past niet alleen op je bank, er zijn talrijke toepassingsmogelijkheden. Wij geven je hier graag inspiratie en tips voor jouw zomerse interieur. Kom maar op met die zomer dus.
In onze webshop hebben we een mooie collectie katoenen plaids voor je samen gesteld. Nieuw is bijvoorbeeld de serie die Doris heet. Deze plaids zijn gemaakt van duurzaam geproduceerde organische katoen. Ze hebben een opvallend mooi grafisch patroon dat past in ieder interieur. Ze zijn verkrijgbaar in 4 mooie kleuren: blauw, geel, grijs en emerald groen. Een mooi item voor je zomerse interieur. En goed om te weten, het katoen is geborsteld en daardoor super zacht en voelt heerlijk aan. Doris is van het merk Klippan.

katoenen plaid emerald groen

Een katoenen plaid voor binnen en buiten

Een katoenen plaid kun je zeker niet alleen op de bank in je woonkamer gebruiken. Hij is ook bij uitstek geschikt voor buiten in je tuin. Gebruik hem op je lounge set op het terras of op je veranda. Hij geeft ook buiten kleur. Ook kunnen ze prima dienst doen als picknickkleed of voor een dagje naar het strand. De afmetingen zijn een stuk comfortabeler als van het gemiddelde badlaken.
De extra grote formaten kun je ook als grand foulard gebruiken. Met een grand foulard dek je je bank af en geef je ‘m eenvoudig een nieuw uiterlijk.
Je kunt de meeste katoenen plaids in de wasmachine uitwassen, mits je het juiste wasprogramma gebruikt. Ook dit maakt ze prima geschikt voor een dagje uit en gebruik buitenshuis. Let wel goed op het wasvoorschrift.

Plaids van recycled denim

Het ene katoen is het andere niet. Katoen produceren is normaliter vrij belastend voor het milieu. Daarom is het fijn te weten dat er ook katoen bestaat met een keurmerk en/of welke biologisch geproduceerd is. Bij Ookinhetpaars.nl letten we er zoveel mogelijk op dat onze producten gemaakt worden van natuurlijke materialen. Daarbij is het voor ons ook belangrijk dat de winning van die materialen zo milieuvriendelijk mogelijk gebeurt en dat bij de productie eerlijk wordt omgegaan met zowel grondstoffen als arbeiders. Daar past het beleid van recycling heel goed bij. De katoenen plaid Holm, verkrijgbaar in beige of grijs, past prima in dit plaatje. Holm is gemaakt van gerecycled denim. Door zijn royale afmeting kun je ‘m ook gebruiken als sprei op een eenpersoonsbed. En natuurlijk is ie zeer geschikt op elk formaat bank. Ook als speelkleed op het gazon is het een fijn product.

katoenen plaid recycled denim

Doe meer met een katoenen plaid

Drapeerde je tot nu toe een katoenen plaid of grand foulard alleen over je bank? Je ziet dat er veel meer mogelijkheden zijn. Kijk eens rond in je huis en op je terras en laat je inspireren door de vele mogelijkheden om een mooie katoenen plaid te gebruiken. Bijvoorbeeld als extra deken op je bed. Ook in de zomer kunnen de Nederlandse winters wat koud zijn. Dan is een extra laagje over je bed heel lekker comfortabel. In de zomer kies je dan wat minder snel voor wol maar liever voor fijne katoen.
Wat ook erg fijn is met een katoenen plaid? Gebruik ‘m als grote omslagdoek bij de yoga of meditatie. Zelf doe ik regelmatig bodybalance. Aan het eind doe we altijd eens tuk ontspanning. Voor je het weet krijg je ik het dan een beetje koud. Lekker om dan een katoenen dekentje om me heen te hebben. En natuurlijk zit of lig ik heerlijk relaxed op een meditatiemat.
Ookinhetpaars.nl heeft een ruim assortiment dat regelmatig met nieuwe producten wordt aangevuld. Kies dus snel jouw favoriete exemplaar.

katoenen plaids

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.