Top

Inspiratie voor tuin en balkon

blog een heerlijk terrasgepubliceerd op: 8-3-2017
Gastblog van Femke Hermans van de mooie webshop Viva La Vintage


Je tuin of balkon zomer klaar maken


FOTOS NOG AANPASSEN De afgelopen periode was het geen zomer te noemen maar er lijkt nu een mooi, zonnig weekend aan te komen. De temperaturen zullen tot ver boven de 20 graden stijgen. Het leven verplaatst zich, na een binnenzit periode door al die regen, weer meer naar buiten toe. De tuin of het balkon wordt opgefrist, nieuwe plantjes worden gekocht en het tuinmeubilair wordt afgestoft. Laat die echte zomer nou maar maar komen!

Maar hoe kleed je de tuin of het balkon een beetje gezellig aan? Naast de vaste elementen als het tuinmeubilair en de beplanting, maken accessoires het verschil. Een lantaarn hier, lampjes daar, een opvallende gieter, maar zeker ook met leuke plaids en kussens creëer je een gezellige sfeer. Trek binnen door naar buiten en zet het leven buiten verder voort!
blog terras styling

Heb je een fijne zithoek of relaxte loungeset? Goede kussens zijn daarbij geen overbodige luxe. Om het rustig te houden, kies je voor neutrale kleuren. Daarnaast fleur je het met kleine kussens in frisse pastelkleuren op en geef je de zithoek een eigen sfeer. Zo kun je heerlijk relaxen en vergeet je bijna dat je in je eigen achtertuin of op je balkon zit!

Naast dat het gewoon heel gezellig staat met leuke kussens en een plaid op de bank, is een plaid nu nog meer dan welkom. De avonden zijn vaak redelijk fris, maar onder een zachte deken is het heerlijk toeven buiten. Kies voor een geweven plaid in dunne zachte katoen, die heerlijk soepel valt. Maar wol kan in de zomer ook nog er goed! Wol heeft namelijk de eigenschap dat het warm is in de winter en koel in de zomer. Dus die heerlijke wollen plaid kan gerust mee naar buiten toe! Zo kun je nog een uurtje langer buiten genieten. Bijvoorbeeld met een goed boek en een goed glas wijn.

kussen plaid hangstoel blog

Maak van de tuin een verlengstuk van de woonkamer zodat je optimaal kunt leven en thuis een heerlijk vakantiegevoel krijgt. Zo ben je niet afhankelijk van het Nederlandse klimaat en kun je, ondanks dat het wat koeler is, toch heerlijk genieten buiten.

daybed blog terras inspiratie

Op mijn verlanglijst staat een rotan daybed. Niet alleen maar omdat die mooi is. Hij is licht en dus makkelijk te verhuizen naar elk hoekje in de tuin waar je wil genieten.
Het ideale plekje al gevonden voor je daybed? Je maakt het plaatje helemaal af met leuke tuinverlichting, planten in potten en het royaal te voorzien van zomerse plaids en heerlijk zachte kussens.
Zo, en dan is het gewoon nog maar een kwestie van rust nemen en genieten.

rotan daybed inspiratie

Zin in nog meer inspiratie voor je interieur?