Top

Huis in kerst sfeer

blog kerst sfeer huis winter
gepubliceerd op: 21-12-2016
Deze blog is geschreven door onze gastblogger Sanne van Wilgenburg

Een gezellig huis in de winter en met kerst

Sanne HardwrwijkshuisjeVoor ik begin aan het schrijven van mijn eerste blog, zou ik me eerst even voorstellen! Ik ben Sanne, 24 jaar en woon samen met mijn vriend Jurre in een oud appartement in de binnenstad van Harderwijk. In dit huis kan ik helemaal los met het interieur. Schuiven van meubels, nieuwe combinaties maken of leuke DIY projectjes zijn dan ook mijn lievelingsactiviteiten op een vrije dag. De resultaten hiervan laat ik zien op mijn instagramaccount: @harderwijkshuisje.
Vanaf vandaag zal ik regelmatig een stuk schrijven voor de blog van de prachtige webshop Ookinhetpaars. Ik heb er zin in!

blog huis winter sfeer

Vroeger was ik al bezig met interieur


Als meisje van een jaar of 10 was het mijn droom om binnenhuisarchitect te worden. Mijn slaapkamer had toen al 5 kleuren gehad en regelmatig was ik bezig met stylen en veranderen. Een paar jaar later stelde ik die toekomstdroom bij en besloot ik toch voor de jeugdzorg te gaan. Dat is geen slechte keuze geweest want daar werk ik op dit moment met veel plezier. Interieur is wel altijd een hobby gebleven en wie weet maak ik ooit een carriereswitch. Zeg nooit nooit!

huis interieur groen blauw

Groen en blauw in huis


Mijn stijl zou ik omschrijven als fris, warm en natuurlijke kleuren met een vleugje vintage. In ons gehele huis komen groen en blauwtinten terug. In de woonkamer het welbekende ‘early dew’ van Flexa. Op de overloop een lichte grijsgroen en op de slaapkamer sfeervol leemgroen. Doordat de kleuren in hetzelfde palet liggen, kan ik eindeloos afwisselen met woonaccessoires in de verschillende kamers. Soms komt er een accentkleur bij, zoals het populaire okergeel. Maar nu het hartje winter is, houd ik het graag bij de wat koelere tinten.

The most wonderful time


Qua interieur vind ik dit één van de leukste periodes van het jaar. Koud en donker buiten, warm en knus binnen. Onze open haard draagt bij aan een heerlijk ontspannen sfeertje. Ook de kerstboom staat hier al te pronken sinds voor sinterklaas.

kerst interieur blauw groen inspiratie


kerst interieur blog
Daarna heb ik het huis langzaam gevuld met zelfgemaakte kerstdecoratie. Zo heb ik kerstgroen door het huis verspreid, ben ik het bos in gegaan voor mooie takjes en dennenappels en maakte ik mijn eigen kerstballen.

kerstballen interieur blog

Wat zijn jullie favoriete kleuren in huis? En hoe hebben jullie de kerst in huis gehaald? Geniet van deze dagen en tot de volgende!

Liefs Sanne

kerstballen interieur blog inspiratie

Zin in nog meer wooninspiratie


Heb je na het lezen van deze blog ook zin om lekker met je interieur bezig te zijn? We hebben een e-boekje uitgebracht vol leuke tips voor het najaars- en winterseizoen 2016/2017. Je krijgt dit boekje gratis! Klik op het plaatje:

e-book interieur inspiratie

Zin in nog meer wooninspiratie?