Top

Hergebruik in je interieur

gehaakte poefgepubliceerd op: 14-10-2016
Deze blog is geschreven door Femke Hermans van de blog Be-Blooming en webshop Viva la Vintage


Hergebruik in je interieur


Nu het officieel herfst is, begint het bij mij steeds meer te kriebelen om het interieur ook een opfrisbeurt te geven. Weg met de lichte zomerse tintjes. Haal meer stevige kleuren en warmte in huis en je huis wordt najaarsproof. En daar hoef je geen dikke portemonnee voor te hebben. Met je huidige meubels en accessoires en een vleugje creativiteit kom je een heel eind!

oud kastje

Wellicht denk je dan meteen aan het opknappen van een oud kastje of een nieuwe kleur verf over het oude bureautje, maar met stof kun je ook veel doen! Misschien heb je thuis (of bij je ouders of oma op zolder) nog wel wat lappen stof liggen. En anders worden er regelmatig stoffenbeurzen  en lapjesmarkten georganiseerd waar je voor een koopje de mooiste stoffen kunt scoren. Want met stof, en ook met wol, kun je heel gemakkelijk je interieur een nieuwe look geven. Van een mooie lap stof kun je een nieuwe kussenhoes maken. Je kunt hiervoor trouwens ook een oude trui gebruiken. Let er dan wel op dat de stof of wol dik genoeg is, een kussen moet tegen een stootje kunnen. Je wil er immers lekker tegenaan zitten op de bank.

kussens handgemaakt oude lappen

Heb je nog een leuke oude wollen deken liggen, en gebruik je deze niet meer? Bekleed een poef ermee en geef deze een tweede leven. Trouwens ook heel leuk voor kussens. Ben je iets handiger (en gevorderd) dan kun je wellicht ook je stoelen bekleden. Gebruik dan wel een mooie meubelstof omdat de stof voor een stoel wel stevig genoeg moet zijn.

poef oude deken

Van kleine lapjes stof kun je ook heel gemakkelijk placemats of een tafelloper maken, of wat dacht je van een leuke slinger?

slinger stof


Of bekleed een oude lampenkap met stof en hij kan weer jaren mee!

lampenkap stof

O, en ben je niet zo creatief maar hou je wel van retrostoffen en vind je hergebruik van oude materialen belangrijk, dan kun je natuurlijk altijd een handgemaakt item kopen;-).

kussens roze handgemaaktDeze gastblog is geschreven door Femke Hermans. Femke is communicatie adviseur en schrijft dus veel (inspirerende) teksten. Voor haar webshop Viva la Vintage is ze altijd bezig met het vinden van unieke, mooie vintage items. Daarvoor reist ze door Nederland en Frankrijk om te struinen over allerlei (rommel)markten. Ze blogt ook op haar eigen inspiratie blog Be Blooming. Daar vertelt ze over dingen die haar inspireren, ze tipt de leukste en lekkerste restaurants, en neemt je mee naar gezellige winkels en mooie steden.

Zin in nog meer inspiratie voor je huis?


Heb je na het lezen van onze blog ook zin om je interieur een boost te geven? We hebben net een e-boekje uitgebracht vol leuke tips voor het najaars- en winterseizoen 2016/2017. Je krijgt dit boekje gratis! Klik op het plaatje:

e-book interieur inspiratie

Voor nog meer wooninspiratie