Top

Heart Wood, de interieurkleur van 2018

blog heart wood interieurkleur 2018gepubliceerd op: 6-10-2017


Heart Wood is de interieurkleur van 2018


Het begint een traditie te worden: elk najaar aan het begin van het nieuwe interieurseizoen, komt Flexa met de nieuwe kleur voor het komende jaar. Voor 2018 hebben ze de kleur Heart Wood gekozen. Volgens Flexa is het een prachtige, warme, volwassen grijsroze kleur. Ze hebben gekozen voor deze kleur omdat Flexa vindt dat je met deze kleur weer meer in contact komt met de natuur. Dat past goed bij de huidige woontrends. een goed voorbeeld van je interieur meer in verbinding te brengen is de trend Urban Jungle.
Met de kleur Heart Wood heeft Flexa vier verschillende toepassingen en bijbehorende kleurpaletten gemaakt. Wij laten je de vier kleurencombinaties zien en geven je meteen onze shop tips.

1. Heart Wood & Modern


heart wood modern kleur interieur


De eerste kleurencombinatie met Heart Wood is Modern. De combinatie van het zacht grijsroze met veel blauw tinten en grijs. Met de kleur blauw combineer je de vorige trendkleur Denim Drift met deze nieuwe kleur Heart Wood. Het blauw geeft je interieur warmte en elegantie. Ook heeft de gebruikte kleur blauw, een mooie inkt kleur in dit geval je woonkamer een stoere uitstraling. Wil je deze kleurencombinatie graag toepassen in je eigen huis, laat je dan inspireren door dit moodboard met een paar van onze producten. Kies bijvoorbeeld voor blauwe sierkussens op je bank en combineer die met je Heart Wood muur.


kussens plaids heart wood modern stijl Ookinhetpaars
kussen caramel OyOy Living, plaid strepen Elvang, kussen Mae Engelgeer, kussen ruiten Elvang, kussen tie dye Lemonwise, plaid cashmere John Hanly

2. Heart Wood & Elegant Comfortabel

heart wood elegant en comfortabel kleurschema interieur


Je interieur straalt comfort uit door de kleurencombinatie Heart Wood met bordeauxrood, een beetje zwart en zachtroze. Bordeauxrood ga je sowieso veel meer zien het komende seizoen. Het is een prachtige, warme kleur en hij is helemaal terug van weggeweest. Bordeauxrood combineert fantastisch met het vergrijsde roze van Heart Wood. Het tikje zwart geeft je interieur de nodige elegantie.

moodboard heart wood elegant kussens plaids Ookinhetpaars
kussen plum Elvang, plaid strepen Elvang, kussen Mae Engeleer by Fest Amsterdam, plaid pure wol John Hanly en kussen Line Normann Copenhagen


3. Heart Wood & Speels Dynamisch

heart wood speels dynamisch kleurenpalet


De kleur Heart Wood in het derde kleurenpalet wordt gecombineerd met geel en pittig, vaak wat donkerder groen. Een spannende en zeker ook speelse combinatie. Dit kleurenpalet is een stuk frisser van kleur dan de vorige twee door het gebruikt van geel Het geeft je huis een beetje zon in de komende donkere periode.

heart wood kussens plaids geel groen Ookinhetpaars


kussen pure wol donkergroen Silkeborg Uldspinderi, kussen roze Ookinhetpaars, plaid pure wol roze Silkeborg Uldspinderi en kussen wol/katoen beige Knit Factory

4. Heart Wood & Ontspannen Thuis

heart wood ontspannen at home blog


De laatste kleurencombiantie met Heart Wood geeft je interieur de uitstraling van ontspannenheid en gezellig thuis komen. Dat past natuurlijk uitstekend bij de komende periode van meer kou en gezellig thuis willen zijn. Maar het geeft je ook al een kijkje naar het komende voorjaar waar deze combinatie goed tot zijn recht komt. Heart Wood wordt hier gecombineerd met lichtblauw  wat bijna koel te noemen is. Een frisse tegenhanger naast de vorige drie kleurpaletten.

heart ontspannen thuis kussens plaids blauw Ookinhetpaars


plaid lichtblauw strepen Elvang, kussen blauw Elvang, kussen konijn La Cerise sur le Gateau, kussen olive Knit Factory

Hieronder zie je de vier kleurenpaletten toegepast in de slaapkamer.

heart wood inspiratie slaapkamer

Welk kleurenpalet spreekt jou het meeste aan? Ik zie je reactie graag hier onder.

Zin in nog meer inspiratie voor je interieur?