Top

Een gezellig interieur in januari

blog moodboard blauw januari
gepubliceerd op: 04-01-2017

Een gezellig interieur in januariDe gezellige kerstdagen zijn weer voorbij en 2016 hebben we afgesloten met oliebollen, champagne en de beste wensen voor een nieuw jaar. De kerstboom, is de deur uit, de gezellige krans van de voordeur en de lampjes op het  balkon weer in de doos. Het ziet er ineens wat kaal en saai uit zo.

Met een kop thee en wat chocoladekransjes die nog over waren zit ik op de bank en kijk om mij heen. Het ziet er echt ongezellig uit! Heb jij daar nou ook altijd zo'n last van in januari? Er staan nog wat kaarsjes op tafel en de twee nog net niet uitgedroogde planten heb ik weer van zolder gehaald. Maar dat is het dan ook. Stop, niet spontaan depri worden. Ik pak de laptop erbij en ga lekker struinen op Pinterest. Op zoek naar wooninspiratie. De manier om ideetjes op te doen om mijn woonkamer weer gezellig te maken.

blog blauw interieur

Doe inspiratie op


Ik klik en klik heel Pinterest door. De mooiste interieurs komen voorbij. Intussen drink ik lekker mijn thee op. Ik wil nog een chocolaatje pakken, uhm, leeg. Ongemerkt heb ik het hele schaaltje leeg gegeten tijdens het opdoen van ideeën voor mijn woonkamer. Ik word hebberig van de prachtige inspirerende voorbeelden, maar krijg ook vooral zin. Zin om de woonkamer om te gooien, zin in een andere kleur, zin in een warme winter look. Er staat zoveel leuks in de folders, roze en wit, okergeel en grijs, kopergoud, mintgroen en zwart wit. Alles is zo leuk en ik hou van kleur. Ik besluit een moodboard te maken en zet de mooiste afbeeldingen op een apart Pinterest bord.

woonkamer blauw

Maak een moodboard


Zwart wit en okergeel met grijs laat ik snel afvallen, mooi maar niet echt mijn kleuren. Mintgroen en roze pasteltintjes. Nee, ik wil wat meer warmte en kleur. Maar wat dan wel. Koper en goud dat is mooi. Maar wat nog meer. Al verder zoekend op Pinterest kom ik steeds meer tegen wat ik mooi vind. Nooit verwacht eigenlijk maar ik kom op donkerblauw. Kijk nou hoe mooi. De plaatjes print ik uit en plak ze bij de plaatjes die ik al uit de folders gescheurd had. Kaarsenhouders, bloempotten, vazen, een mand, een blauwe plaid voor op de bank, een schaal. Ook wat nieuw fris groen in huis. Lekker wat bloembollen alvast voor het voorjaar. Witte tulpjes bijvoorbeeld.

bloembollen

En natuurlijk veel blauwe kussens, die mogen echt niet ontbreken. In de ochtend wil ik lekker kunnen genieten van het zonnetje, lekker hangend tussen de kussens rustig ontbijtend. Ik zie mezelf al lekker zitten. Yess, ik ben er uit. Ik doe de computer uit, tijd om naar bed te gaan. Morgen een nieuwe dag en dan lekker shoppen voor mijn nieuwe interieur.

moodboard woonkamer blauw
Moodboard januari, plaids van Ookinhetpaars, rest van de foto's via Pinterest (cooltje75, Livingathome.de, Makeover.nl en carolyne-home.over-blog.com)Zin in nog meer wooninspiratie?