Top

Funky Doris kussens en plaids

blog Funky Dorisgepubliceerd op: 28-3-2017


Funky Doris een hip merk kussens en plaids


We hebben het al een tijd in onze webshop, het hippe Noorse merk Funky Doris. De hoogste tijd om er een blog over te schrijven om jullie wat meer te vertellen over dit merk.
Heel in het kort, de Funky Doris producten zijn: gebreid, stoere motieven, een tikje retro en prachtige kleuren. De meeste kussens en plaids zijn gebreid van superzachte katoen. De producten zijn vrij dik gebreid waardoor de plaids ook in de winter goed gebruikt kunnen worden, ze zijn heerlijk warm. En voor mensen die niet tegen wol kunnen een uitkomst, ze prikken niet.

kussens oranje blauw Funky Doris

Funky Doris


Funky Doris is in 2013 opgericht door Tove Trydal en Grete Bjork, twee Noorse dames. Tove werkte meer dan tien jaar als ontwerpster en marketing manager bij Hole. Later was ze designer voor Nordicform waar ze beddengoed, dekens, kussens, gordijnen en porselein ontwierp. Grethe runde vele jaren de bekende retro winkel Harry Kamperen in Stavanger waarvoor ze kleding ontwierp. Ook heeft ze voor veel films kostuums ontworpen. Haar kledingcollecties zijn geshowd op de Oslo Fashion Week.

Samen zijn ze Funky Doris begonnen. Zoals ze zelf zeggen: 'We maken de coolste dingen geïnspireerd door de beste decennia van Scandinavisch design. Onze design filosofie is simpel, we willen ons gewoon omringen met mooie alledaagse producten in duurzame kwaliteit. Onze stijl is ongecompliceerd, warm en humoristisch. Ons motto komt van Pablo Picasso: 'God, de uitvinder van de giraf, de olifant, de kat. Hij heeft geen echte stijl, hij probeert gewoon dingen uit...' Een beetje zoals wij.
'Funky Doris makes your home smile!


plaid blauw katoen Funky Doris

De kussens van Funky Doris


Funky Doris heeft twee lijnen kussens. De eerste lijn zijn kussens gemaakt van biologische katoen. Deze kussens hebben grafische patronen met cirkels of driehoeken. Allemaal in lekkere frisse kleuren. Met deze kussens breng je dus gelijk kleur aan op je bank.

kussen gele cirkels katoen Funky Doris
De andere kussens zijn gemaakt van heerlijk zachte velours. Door het materiaal geven ze een warme uitstraling aan je interieur.

kussens velours Funky Doris


En de katoenen plaids


De plaids van Funky Doris zijn allemaal gebreid van biologische katoen. Ze zijn dubbellaags waardoor de extra dik zijn en dus heerlijk warm.
De plaids zijn er in het effen, met cirkels of een grafisch patroon. Ook deze lekkere dekentjes kenmerken zich door de frisse Funky Doris kleuren.

plaids biologische katoen Funky Doris
Alle producten zijn natuurlijk te koop in onze webshop bij het merk Funky Doris.

lichtblauwe plaid grafisch katoen

plaid roze grafisch cirkels bio-katoen


Zin in nog meer inspiratie voor je interieur?