Top

Een Eames draadstoel in je interieur

blog draadstoel interieurgepubliceerd op: 3-4-2017
Gastblog van Martine van WoonookEen draadstoel als design item in je interieur


De stoelencollectie bij ons thuis bestaat uit verschillende ontwerpen van onder andere Gispen, Eames en IKEA. Deze mix van stijlen is regelmatig aanleiding tot een leuk gesprek. Vooral als mensen hier voor het eerst komen, want deze stoelen zijn echte blikvangers.

Eames wire stoel


Neem de twee bikinistoelen van Ray en Charles Eames, naar een ontwerp uit 1951. We vielen als een blok voor deze prachtige stoelen. In feite is het buisframe van deze klassieke Wire Chairs verchroomd staal dat zonder bekleding nogal koud aanvoelt. De ene draadstoel heeft alleen een zitting van stof, van de andere is ook een deel van de rugleuning bekleed. Persoonlijk vind ik die veel fijner zitten. Door de zachte bekleding voel je de draad minder in je rug en het is ook warmer.

Eames stoel gebreid

Wafelkont


Kristi Haynie geeft het effect van deze stoelen op Pinterest de naam: 'wafelkont' en dat herkende ik meteen. Ze schrijft: 'I hate these chairs. They give you waffle-butt'.

Met kussens...


Heb je al zelf ook een of meerdere draadstoelen in huis, zonder stoffen bekleding, kleed ze dan heerlijk warm aan met kussens in warme kleuren. En leg dan en plaid in de rugleuning. Daarmee haal je dan dubbele warmte in huis: figuurlijk in kleur en letterlijk in stof. Een eenvoudig DIY idee met groots effect en plezier. Dus samen met kleurrijke kussens en behaaglijke plaids maken ze ons interieur ook letterlijk warmer.

kussens Eames stoel

Zin in nog meer inspiratie voor je interieur?