Top

De Country and Christmas fair

blog christmas fairgepubliceerd op: 4-12-2016.
Deze blog is geschreven door onze gastblogger Cora Kottenhagen van My way of Living


De Country and Christmas Fair


De eerste keer dat ik Kasteel de Haar, gelegen in het werkelijk bijna nog middeleeuwse Haarzuilens zag, dacht ik WAUW ! Dat wij zoiets moois in Nederland hebben en dan nog wel maar een goede 35 minuten rijden van mijn woonplaats Amersfoort. Ik kende het niet.
Inmiddels kom ik er jaarlijks als standhouder op de Country & Christmas Fair. Dit jaar als bezoeker, samen met mijn dochter en we hebben genoten.

blog kasteel kerst fair


Wel gek dat je er al jaren komt, maar eigenlijk niet goed weet hoe het er uitziet. Ik hoorde er natuurlijk wel verhalen over, maar nu ik alle vrijheid had heb ik daar dan ook gretig gebruik van gemaakt en zelfs die €7,50 pp extra om het kasteel te kunnen bezichtigen , betaalde ik maar wat graag.

kasteel de Haar


Zo’n zes jaar geleden kwam ik er voor het eerst met mijn zus , ik was op slag ( als ik het zo mag zeggen ) verliefd. Toen hadden wij het er al met elkaar over, het is een way of living en dat denk ik nu, vandaag de dag nog steeds.

slaapkamer kasteel


Je komt er van alles tegen om het tijdens deze dagen wat warmer , gezelliger en sfeervoller te maken. Het begint al zodra je over het bruggetje komt en onder de poort doorloopt, het straalt een en al, een eindeloze sfeer uit. He, gezellig, je hebt er zin in en het begint goed.
 

tenten kerstfair


Je valt met je neus in de boter, al moet je nog heel even geduld hebben tot ze je kaartje hebben gecontroleerd. Maar dan, links, rechts, waar zal ik beginnen. In witte tenten bieden mensen, in de ijzige kou hun koopwaar aan. Ik zie van alles, leuke kleine hebbedingetjes, genoeg om een boom mee te vullen, kussens, plaids, tuinornamenten en kleding (heel veel kleding).

kerstfair


De meeste standhouders zijn kleine zelfstandigen. Aan de ene kant vind ik het wel jammer dat je dan ook zo’n grote zaak als Dille & Kamille tegenkomt, maar aan de andere kant is er natuurlijk niks mis mee, ze verkopen er leuke spulletjes. Ik heb gehoord, toen ik er voor de eerste keer stond, dat zelfs Wedgewood er een standplaats had, maar die kom je er nu niet meer tegen.
Na vele uren te hebben rondgelopen, liepen wij moe maar voldaan en tevreden met onze aankopen richting de uitgang. Tot volgend jaar, maar dan weer als standhouder, want ik heb het toch wel gemist.
Marlous bedankt voor deze leuke dag.


sneeuwpopMeer interieur inspiratie:


Zin in nog meer inspiratie voor je huis na het lezen van onze blog? Lees dan eens ons e-boekje vol leuke tips voor het najaars- en winterseizoen 2016/2017. Je krijgt dit boekje gratis! Klik op het plaatje:

e-book interieur inspiratie

 

Ook leuk om te lezen en inspiratie op te doen: