Top

Babykamer in zwart -wit

blog kinderkamer zwart-witgepubliceerd op: 30-11-2016

Gezellige babykamer in zwart-wit


De laatste tijd zie je veel interieurs met weinig kleur en vooral veel zwart en wit. Monochrome noemen ze het ook wel. Heel rustig en ook erg stoer en zowel het zwart als het wit komt erg goed uit. Het geeft je huis licht, het zwart geeft daarbij een stoer accent en alle woonaccessoires in wit of zwart (of soms wat grijs) die je toevoegt passen altijd.
Niet alleen in de woonkamer kom je veel zwart-wit tegen maar ook in  de andere kamers in huis, bijvoorbeeld de babykamer. Ik heb me laten inspireren door de prachtige foto's die ik op Pinterest tegen kwam. Daar raakte ik overtuigd dat een kinder- of babykamer zonder echte kleur erg mooi kan zijn. Ik heb wat mooie inspirerende beelden voor je verzameld. Kijk je mee?

Een vleugje groen

blog zwart witte kinderkamer babykamer


Zwart-wit in alle meubels, accessoires en de muur, maar wel met een lekker fris groen accent. Een mooie plant kan natuurlijk niet alleen in je woonkamer maar zeker ook in een babykamer. Zo voeg je toch net even wat kleur toe. Of voeg wat kleur toe met en lief kussentje.

Een zwarte muur

babykamer zwart wit blog


Op de foto hierboven zie je een zwarte muur in een kinderkamer. Een zwarte muur in de kinderkamer is zeker gedurfd. Toch kan het heel goed zoals je ziet. Gebruik veel wit om het fris en licht te houden. Ook is veel grijs gebruikt zodat het geheel wat zachter en minder contrastrijk wordt.

ledikantdeken zwart-wit stippen katoen

Een zwart wit poster met tekst

babykamer wit met zwarte accenten


Een heel ander effect zie je hier. Ook hier is alleen zwart en wit gebruikt, maar in een hele andere verhouding. Bijna alles is wit en het zwart is alleen als accent gebruikt. Mooi met de houten vloer. Hang een mooie zwart-wit poster met tekst aan de muur, laat een tekst ook terugkomen in het beddengoed zodat je er een geheel van maakt.

En natuurlijk Nijntje

babykamer nijntje


En hebben we het over zwart-witte babykamers, dan mag onze eigen Nijntje natuurlijk niet ontbreken, wat mij betreft het monochrome stijlicoon:-). En ik durf het bijna niet te vertellen maar ook voor mijn huidige slaapkamer zit ik aan een Nijntje te denken. Ik vind de Nijn lamp echt geweldig. En die misstaat toch ook niet in een volwassen slaapkamer toch?

Meer interieur inspiratie:


Zin in nog meer inspiratie voor je huis na het lezen van onze blog? Lees dan eens ons e-boekje vol leuke tips voor het najaars- en winterseizoen 2016/2017. Je krijgt dit boekje gratis! Klik op het plaatje:

e-book interieur inspiratie

 

Ook leuk om te lezen en inspiratie op te doen: