Urban Jungle

Urban Jungle interieur inspiratie blog

Urban Jungle, de trend zet zich voort!

Inderdaad, zoals de titel al aangeeft is het geen nieuwkomer voor je interieur, deze groene trend. De invloed van botanische prints en het gebruik van groen in huis is nog steeds alom aanwezig. Volgens de trendwatchers zet de trend door en blijft Urban Jungle nog wel even te zien in onze huizen. De botanische prints zijn overal in huis gespot; in de badkamer, op het beddengoed, als zitting van een eetkamerstoel, in groene kussens, op servies en ga zo maar door.
Urban betekent letterlijk ‘stedelijk’ en dat staat dus ver af van Jungle, het groene, de natuur. Maar misschien is het contrast tussen stedelijk en groen wel net het spanningsveld waar ze met deze trend naar op zoek zijn. De behoefte om meer groen in huis te halen is groot. We zitten, zeker in het najaar en de winter, veel binnen en zien dan weinig natuur. Alhoewel mensen die buitenaf wonen of aan de rand van het bos natuurlijk wel meer groen zien. Het natuurlijke en aardse van groen en gebruik van natuurlijke materialen is een mooie verzachting en spannend contrast tegen de strakke, cleane architectuur die de laatste jaren in veel huizen is toegepast. Lees deze blog en bekijk de mooie collages om inspiratie op te doen voor jouw urban jungle woning!

urban jungle woonkamer inspiratie

Planten in huis

Durf jij het aan om een muur te behangen met een jungle print? Het resultaat is zonder twijfel erg indrukwekkend. Maar er zijn ook andere manieren om de natuur meer in huis te halen. Door gebruik te maken van een paar leuke kussens op je bank zet je ook de juiste toon. Zet je bank iets van de muur af en maak daardoor plaats voor een frisse kamerplant of zet een hoekje vol met meerdere planten bij elkaar. Ook kun je je woonkamer opleuken met hippe plaids en kussens met een printje passend bij het urban jungle thema zoals in de collage hieronder!

In plaats van het behang kun je je ook op een andere manier concentreren op je muren. Denk bijvoorbeeld aan een aantal mooie prenten of foto’s. Lijst ze mooi in of hang ze nonchalant met wat tape aan de muur. Doe dit boven een kastje of tafeltje met daarop ook wat planten en je blikvanger is klaar. Neem ook eens een kijkje bij je plaatselijke kringloop winkel voor toffe houten kastjes en accessoires zoals bloempotten in verschillende soorten en maten. Wil je meer rust in je woning, kies dan voor een soort pot bijvoorbeeld van terracotta. Dat staat overal bij. Je zal er versteld van staan hoeveel leuks er in de Kringloopwinkel te vinden is! Als je eenmaal leuke bloempotten verzameld hebt kun je er mooie grote planten met grote bladeren in zetten. Bewaar ook wat glazen potten (bijvoorbeeld van augurken) om stekjes en zaadjes in te planten. Deze potten staan ook super leuk in de woonkamer of keuken en straks heb je allemaal verschillende soorten planten. Hiermee kun je de urban jungle stijl in jouw huis helemaal afmaken. Vergeet je platen niet eens per week water te geven 😉

urban jungle woonkamer kussen

Heb je een kleiner huis of tekort aan ruimte maar wil je wel lekker in het groen zitten? Kijk dan eens naar hangende planten in een macramé houder. Of zet een aantal planten op een sierkastje, ook kun je een terrarium met plantjes in een stolp maken. Check dan wel even welke planten hiervoor geschikt zijn. Zo maak je een soort van minituintje dus!

Maar ook met alleen de kleur groen kun je heel wat bereiken. Wij denken dan natuurlijk aan bijvoorbeeld een mooie groene plaid op de bank. Gecombineerd met wat grijze kussens hou je het rustig en in stijl. Wil je liever lekker knallen met Urban Jungle, doe dan gek en combineer je groene inrichting met kussens met een printje of in een felle kleur.

Het allermooiste is dat je met deze trend eigenlijk niet fout kan gaan. Dit komt met name door het gebruik van de vele groentinten, die altijd bij elkaar passen en een rust uitstralen. Wil je het rustig houden maar alleen groen vind je wat saai, ga dan voor de combinatie met wat aarde tinten. Zo houd je natuurlijke tinten bij elkaar. Het merk House in Style en Silkeborg Uldspinderi hebben prachtige rustige producten die hier perfect bij passen. Ook het Deense merk Elvang heeft een collectie met natuurtinten.

Een slaapkamer vol planten

Heb je er wel eens aan gedacht om je slaapkamer op te fleuren met groen? Het is een goed idee om planten toe te voegen aan de ruimte waar je elke nacht vele uren door brengt. Niet alleen wordt de ruimte er gezelliger van, planten in je slaapkamer kunnen er voor zorgen dat je nachtrust verbetert. Ze zuiveren de lucht wat er voor zorgt dat je lekkerder en dieper zult slapen. Je kunt hier ook speciale luchtzuiverende planten kopen, vraag hier naar bij de bloemist of tuincentrum. Trek de Urban Jungle trend door in je slaapkamer met de toevoeging van een mooie deken of sprei voor over je bed. Word elke ochtend heerlijk uitgerust wakker in een ruimte in Urban Jungle style. Natuurlijk is de Urban Jungle trend ook helemaal leuk in een baby- of kinderkamer. Deze trend zien we steeds vaker terugkomen. Combineer planten met rotan meubels en macramé versieringen, zo creëer je een super hippe baby- of kinderkamer.  Denk ook eens aan een kleurrijke muurschildering of behang met plantenprint. En wat dacht je er van om je kleintje’s slaapplek op te vrolijken met een ledikant- of wiegdekentje in jungle of bos thema?

urban jungle kinderkamer


We hopen dat je met dit artikel inspiratie hebt opgedaan om de natuur in huis te halen. Heb je nog wat advies of inspiratie nodig? Neem contact met ons op!

Deze blog is deels geschreven door onze gastblogger Kim Lembrechts. Kim Lembrechts heeft ook haar eigen website: Stijllink. Kim is Belgische en woont nu in Nederland. Ze is moeder van 3 kinderen. Kim haalt haar energie en plezier uit het samenwerken met anderen om zo gezamenlijk tot een verrassend en mooi resultaat te komen.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.